Агенцията за българите в чужбина остава под управление на Патриотите

Правителството определи Петър Харалампиев за председател на Държавната агенция за българите в чужбина.
„От декември 2014 г. до м. май т. г. Петър Харалампиев е заместник областен управител на област София. Бил е изпълнителен директор и член на Управителния съвет на фондация „Българе“. Магистър е по право от СУ „Свети Климент Охридски““, гласи представената от МС негова биография. Харалампиев е председател на сдружението „БГ Патриот“, което е част от коалицията „Обединени патриоти“.
Предишният председател на агенцията Борис Вангелов стана депутат от „Обединени патриоти“. Правителството назначи Галин Григоров за областен управител на Русе и Красимир Кирилов – на Добрич. От заеманите до момента длъжности са освободени Стефко Бурджиев и Детелина Николова. „Галин Григоров е магистър по мениджмънт на търговската дейност от СА „Д. Ценов” – Свищов. В момента е експерт „Финансови и стопански операции“ в частна фирма“, гласи съобщението на МС. Григоров е неуспял кандидат за депутат на Патриотите, регионален лидер на ВМРО, досега беше общински съветник.
„През последните години Красимир Кирилов е заместник главен счетоводител във „ВиК Добрич“ АД. Той е магистър по икономика от СА „Д. Ценов” – Свищов“, съобщават от МС. Кирилов е общински председател на ВМРО в Горна Оряховица и общински съветник.

Comments

comments