Ангелов от ВМРО: Концепцията за циганите не ги лишава от права

Никъде в концепцията няма лишаване на права на граждани на Република България. Това заяви по БТВ депутатат от ВМРО Юлиян Ангелов. Напротив, има предложения как да бъде направено така, че тези граждани, които не спазват законите и нормите в България, да ги спазват, подчерта той. Няма никакво нарушение на Конституцията. В тази концепция никъде не се нарушават права на хората по етнически или религиозен принцип. Като се даваха милиони за ромска интеграция, с които не се постигна нищо, защо не казаха, че някой ги дели и за циганите има милиони, а за другите няма? Това не е ли дискриминация? Другата основна теза в концепцията е, че който живее в палат и кара скъпа кола, няма как да получава социални помощи. Проблемът е, че в гетата нарочно се държат хората необразовани, за да могат да бъдат манипулирани. Това го правят определени цигански барони, които карат коли за по 300 000 лева и получават социални помощи, обясни Ангелов.
Основна част от концепцията е свързана с ограничаване или спиране на помощи. Не може да живееш като цар и да получаваш социални помощи, подчерта патриотът.
Има жени, които раждат по 10-15 деца и не могат да ги гледат. Тези жени, обаче, нямат възможност чисто финансово за превантивни действия, например при нежелана бременност. Тези жени нямат възможности дори да направят аборт, защото например мъжът ѝ няма да даде 150 лева за аборт, а ще отиде да ги изпие в кръчмата. Затова българската държава трябва да отдели средства. Това не касае само циганите. Тук става въпрос и за бедни българи, подчерта Юлиан Ангелов.
Относно незаконните къщи на ромите той каза: Там, където има възможност, могат да се отделят парцели, но за да ги придобие, човекът трябва да има задължението да обработва и самата земя, защото няма нищо безплатно на този свят.

Снимки: България 24

Comments

comments