Арести на митничари на Капитан Андреево

Арести на митничари са били извършени на граничния пункт „Капитан Андреево“ тази нощ. От Агенция „Митници“ заявиха пред News.bg, че на този етап не могат да потвърдят за арестите. От Окръжна прокуратура-Пловдив, която работи по случая, също отказаха информация на този етап.
По информация на Нова телевизия са задържани 11 митничари. Причина за акцията на полицията е била голяма пратка контрабандни цигари, която е била пропусната от нощната смяна.
По неофициална информация става въпрос за 16 камиона с над 2000 мастърбокса цигари. Те са били пропускани през границата и са достигали вътрешността на страната. Част от контрабандната стока е задържана в Пловдив.
Премиерът Бойко Борисов коментира, че през празниците цели смени митничари и граничари са работели като организирана престъпна група.
Борисов каза още цитирам: „Колегите от Турция ни подадоха информация кога влиза контрабанда от цигари. Те обаче като я получат, я скъсват, но не знаят, че носителят остава в машината. Сега като ги проверихме, хванахме кои са били на смените, хванахме и ТИР-овете. Може би всичко, което е работело там, ще бъде махнато“.

снимка www.paragraph22.bg

Comments

comments