snegorin-premaza-58-godishna-jena-v-bansko-114413

Банско е по-добро място за живеене от Париж

Банско е на трета позиция в света като място за живеене и изпреварва френската столица Париж, според класация на британския вестник „Телеграф“, който и преди две години постави нашия курорт в първата тройка. Зимната столица на Балканите е изпреварена единствено от областите Андалусия в Испания и Гаскония във Франция. След планинския ни град се нареждат италианският Парма, а на пето място е Париж.

Според медията Банско има няколко основни предимства пред останалите населени места. На първо място се посочва чистият въздух, след това идва ред на красивата Пирин планина, възможностите за ски и сноуборд в модерния ски център, на здравословния начин на живот. Подчертава се, че там може да се практикува планинско колоездене, планинско катерене, преходи в гората с коне и пеша.
Друг плюс на Банско е традиционната кухня и хубавите местни вина. Може да се хапва и пийва само за част от сумата, която гостът ще плати във френските или швейцарските ски курорти. Много англичани притежават недвижими имоти в Банско, други пък предпочитат там да изкарват не само зимната, но и лятната си ваканция. През лятото може да се разгледа целия регион и да се видят много исторически и културни забележителности. Това е поредното признание за града под Тодорка.

Comments

comments