Борисов поиска ЕС да финансира интерконектора с Гърция

Премиерът Бойко Борисов поиска ЕС да финансира интерконектора с Гърция. „България беше най-лоялната, най-принципната, изпълнявайки абсолютно всички указания на Европейската комисия, и на практика се лиши от три големи договора”. Това заяви в Брюксел премиерът.
Нашето настояване е да се вкара газовият хъб, да се подпомогне финансирането на интерконектора с Гърция, нашите находища „Хан Аспарух“, „Терес“, „Силистар“, допълни той.
Борисов подчерта, че страната ни подкрепя от самото начало санкциите срещу Русия и е понесла изключително тежки загуби от това, особено в областта на туризма.
„Надявам се да се спази примирието, договорено в Минск, и да се установи траен мир в региона, защото когато Северният флот прави учения, всички други страни също са в бойна готовност. Това коства много средства за въоръжаване и е пагубно за икономиките, които едва се съвземат от финансово-икономическата криза от предишните години“, коментира той.
В отговор на въпрос премиерът заяви, че е крайно време нашите съседи, които искат да бъдат в еврозоната и в Шенген, да спазват ангажиментите, които са поели. През последните години, независимо от управлението в Гърция, страната поставя искания за средства и за отлагане на плащания. Четири години България спазваше всички указания, остана с най-нисък бюджетен дефицит. И на нас ни е трудно, видяхте колко трудно постигаме плащането на стари дългове, но го направихме, категоричен е Борисов.

Снимка: boykoborissov.bg

Comments

comments