Влагат 15 млн. лв. за ремонт на затворите

15 милиона лева ще бъдат вложени в рехабилитацията на затворите у нас, обяви пред БНТ правосъдният министър Екатерина Захариева. Тя уточни, че в момента има едно-две производства срещу директори на затвори и дали те ще бъдат отстранени ще стане ясно в най-скоро време след становище на инспектората.  Министър Захариева уточни, че проверките в местата за лишаване от свобода стават все по-чести. Предстои да бъде обявена нова процедура за електронни гривни на затворниците. Захариева коментира също решението на Висшия съдебен съвет да отхвърли реформата, която сам предложи.
„Не разбрах какво не съгласуваха във Висшия съдебен съвет, защото този законопроект се обсъжда повече от 3 месеца. Чух абсурдни предложения, абсурдни коментари и то на текстове, които те са предложили… Надявам се да е станало недоразумение и все пак, когато влезе в парламента, да имат по-конструктивна позиция. Иначе в противен случай, както едни от членовете на ВСС беше казал: Никой няма да ги слуша.“, категорична е Захариева.
Тя допълни, че независимо, че правителството прави всичко възможно, за да довърши реформата, това удря върху репутацията и имиджа на цялата държава. „Нека все пак да се стегнем и да си свършим работата“, призова Захариева.

снимка:www.dnevnik.bg

Comments

comments