ВСС пак не избра председател на Апелативния съд в София

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отложи гласуването на председател на Апелативен съд София поради неявяване на Даниела Дончева.
Тя е депозирала болничен лист за назначено домашно лечение във връзка с остра инфекция на горните дихателни пътища, придружено с висока температура и загуба на глас. Дончева е единствен кандидат за поста и затова гласуването беше отложено по предложение на шефа на ВКС Лозан Панов.
Припомняме, това е четвъртият опит за избор на председател на Софийския апелативен съд. При първия кандидат беше само Веселин Пенгезов, но тъй като е привлечен като обвиняем, не успя да събере гласове за втори мандат. На следващото заседание, когато беше определено гласуването, кандидати бяха Веселин Пенгезов и Стефан Гроздев, зам.-шеф на САС и ръководител на Търговското отделение. И тогава нямаше избор.
При третия опит единственият кандидат беше съдия Нели Куцкова. Тя също не беше избрана въпреки само положителните становища. Куцкова обжалва решението. След като от Върховния административен съд върнаха преписката и при новото гласуване на ВСС то не беше успешно.

снимка: novini.bg

Comments

comments