Въпросът с бурките трябва да се уреди със закон, убеден е Каракачанов

Общинските съветници от ВМРО в няколко града предложиха забрана за носене на бурки на обществени места, но този въпрос трябва да бъде регламентиран със закон, за да се пресекат опитите някой да разделя и противопоставя българското общество.
Бурката не е традиционна за България и появата ѝ е ясен знак, че има външен опит за противопоставяне на мюсюлмани на християни. Това каза лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в ефира на bTV.
През годините българските политици нямаха кураж да вземат мерки. Това е сблъсък на цивилизациите, война, която се финансира отвън и която може да промени света, посочи още Каракачанов.

По думите му, Главно мюфтийство отдавна е инфилтрирано от турския дианет и във всяко районно мюфтийство има по двама политкомисари, които са турски граждани.
Религията на територията на България е по българските закони. Не може Пакистан, Саудитска Арабия или някой друг да ни казва как да се отнасяме с религиозните малцинства. Мюсюлманите, които сега носят бурки, не може да поставят изисквания под претекста, че това са техни вярвания, смята лидерът на патриотите от ВМРО.
Помолен да коментира изказването на Семир Ялчън на учредяването на партия ДОСТ, че „където се говори турски език, за нас е нашата родина“, Каракачанов отговори, че когато се казва, че Македония е част от нашата история, това е нормално, защото е била част от България. Но когато някой, който е пристигнал на полуострова преди 600 години с огън и меч, направи такова изказване, това не е нормално.
Политиката на Турция е възстановяване на турското влияние върху територията на Османската империя. Вижте какво прави дианета в Македония, Босна, Косово, посочи Каракачанов.
Ялчън е от Партията на националистическото действие, припомни лидерът на патриотите от ВМРО. Смята се, че тази партия е свързана с групировката „Сивите вълци“, която „организира атентата срещу папата и натопи България“, но е замесена и в убийствата на журналисти, арменци и други турски граждани, обясни Каракачанов.
ДОСТ няма как да бъде регистрирана, ако съдът не си затвори очите. На първо място няма как да се отрече, че тази партия се толерира от Турция. Освен това от 1000 учредители, 200 са имами и учредяването започна с религиозна молитва, т.е. това няма как да е светска либерална партия. Трябва да се проверят учредителите – колко от тях са с двойно гражданство, смята Каракачанов.

Comments

comments