rumen_porojanov

В ДФ „Земеделие“ нямало скъпи коли и яхти, оправда се Порожанов

Фонд „Земеделие“ стриктно спазва всички процедури, заяви категорично изпълнителният му директор Румен Порожанов по време на пресконференция, свързана с дейността на Фонда в областта на превенцията и противодействието на нередностите, измамите и корупцията. Той допълни, че фонд „Земеделие“ стриктно се занимава и спазва процедурите при всички процеси – договаряне, оторизация и контрол.

Припомняме, че само преди две седмици ДАНС и прокуратурата започнаха проверки по договори за проекти на Програмата за развитие на селските райони. В началото на април стана ясно, че Европейската комисия ще наложи финансови корекции по инвестиционни мерки от Програмата за близо 26 млн. евро.
Изпълнителният директор фонда Румен Порожанов опроверга информацията, че може да се стигне до огромни размери загуби за страната ни от 250 милиона евро по програмата за селските райони. Той заяви също, че не се притеснява от проверките на правоохранителните органи, които все още не са приключили.
По думите на Порожанов, най-скъпите автомобили, които са платени от Фонд „Земеделие“ са 4 броя за сумата от около 60 000 лв. Субсидията по тях е 60% от стойността им.
Яхти, хеликоптери и самолети въобще не са договаряни, подчерта Порожанов относно твърденията за солидни евросредства, изхарчени за луксозни покупки към фонда.

Comments

comments