В парламента имало фашисти, счита Местан

Приетите изменения в ИК се приемат от ДОСТ като съвременна редакция на фашисткия закон за защита на нацията.Парламентът стана заложник на едно безпрецедентно в 26 години демократична история на България, но откровено фашистко изстъпление, заяви днес на брифинг председателят на нерегистрираната партия ДОСТ Лютви Местан.
А българските граждани, живеещи в Турция, приемат тези дискриминационни текстове като своеобразно продължение на Възродителния процес, лишавайки ги от право на глас, подчерта Местан. Този акт не е само дискриминационен, той е откровено престъпен, добави политикът.

По думите му, сега на изпитание е президентът Росен Плевнелиев. Разчитам на него като доказан демократ, като обединител на нацията, а българската нация включва етническите и религиозни различия. Всяко действие срещу единната българска нация е обикновен фашизъм, посочи Местан.
За разлика от българския парламент, който последния ден от работата преди ваканцията стана заложник на фашизоидните и националистически страсти, вярвам, че съдът ще отсъди безпристрастно за регистрацията на партията и решението ще бъде положително, категоричен е Местан.

Comments

comments