lekari

Джипита спират работа и излизат на протест от понеделник

От понеделник личните лекари започват ефективен протест, а техни колеги от болничната помощ предупредиха, че също могат да спрат работа. Основната причина е недостатъчното финансиране на здравния сектор.
В понеделник работа спират личните лекари в Кюстендил, Разград, Ямбол и Велико Търново, информира в. „Сега”. Ще има само два отворени кабинета за спешни случаи – по един в Кюстендил и Дупница, с по двама дежурни лекари. Така ще са организирани протестите и в останалите три области.
В понеделник сдружението на общопрактикуващите лекари ще обяви къде няма да се работи във вторник и така протестът поетапно ще продължи цялата седмица.
Припомняме, че в декларация, Българският лекарски съюз заяви, че снема доверието си от министър Петър Москов и от ръководството на Здравната каса. Обявяват се против реформата в сектора. Искат пациентите да имат свобода да избират къде, при кого и как да се лекуват. А с новата Здравна карта щели да бъдат принудени да се лекуват само по местоживеене и да се закрият работещи болници. Новите правила за отпускане на направления пък щели да ощетят нуждаещите се от помощ.

Снимка: business.bg

Comments

comments