image

ЕК обяви тридневен траур в памет на жертвите на самолетната катастрофа

Тридневен траур е обявен от днес в Европа, заради катастрофата с германския пътнически самолет на авиокомпания „Джърмануингс“, който се разби във френските Алпи вчера, заяви официалният представител на Еврокомисията Маргаритис Схинас. При инцидента загинаха всичките 150 души на борда.
Според френски прокурор, който е огледал района на катастрофата от хеликоптер, няма нито един изцяло запазен фрагмент от фюзелажа или крилата на катастрофиралата машина. Фрагментите от нея и телата на загиналите са разпръснати по стръмен планински склон. Труднодостъпният район и падналият дъжд забавят издирвателните работи и може да минат няколко дни, преди телата на загиналите да бъдат евакуирани.
Германски служители по сигурността, заявиха, че катастрофата се разглежда като нещастен случай и че няма данни за тероризъм. От Джърмануингс увериха, че катастрофиралият самолет е преминал „рутинен“ преглед в понеделник и е бил в „отлично“ състояние.
Изпълнителният директор на „Джърмануингс“ Оливер Вагнер обяви, че самолетът е започнал да се спуска една минута, след като достигнал необходимата за полета височина и продължил да я губи в продължение на осем минути.
Вече е намерена едната черна кутия, която съдържа записи на разговорите на пилотите. Все още се издирва и другата кутия, която съдържа автоматичните записи на параметрите на полета и работата на бордовите системи.

снимка www.irishtimes.com

Comments

comments