Забрана за носене на бурки и в София

Да се забрани носенето на бурки или друг вид дрехи, които закриват лицето и пречат за неговото идентифициране. За това настояват общинските съветници от ВМРО и евро депутата Ангел Джамбазки. Председателят на групата „Патриоти за София“. в столичен общински съвет Карлос Контрера, заяви, че вече са внесли искане в местния парламент за промени в наредбата за обществения ред и забрана на носенето на бурки на територията на София.

Докладът, който бе представен на пресконференцията включва и забрана за раздаването на всякакви религиозни агитационни материали на публични места в столицата.

Евродепутатът Ангел Джамбазки уточни в отговор на въпрос, че това предложение не засяга само случаите, когато покриването на лицето е свързано с религия. Санкционирани ще бъдат и гражданите, които крият лицето си по време на протести и масови изяви. А целта е по-лесното идентифициране на лицата от органите на реда.

Предвижданата глоба за носене на дрехи покриващи лицето на обществени места е в размер от 100 до 500лв за първо нарушение и от 500 до 1000лв за повторно нарушение. Предложения на ВМРО за изготвяне на промени в наредбите на общинските съвети има вече в Шумен, Пловдив, Хасково, Харманли и Благоевград. А в Пазарджик и Стара Загора такава забрана вече има.

Comments

comments