lekari-doktori_fc9ce7056f

Започна обучение на спешните медици за реакция при терористичен акт

В сградата на Клиниката по изгаряне на „Пирогов“ започна симпозиум „Организационни и медицински аспекти на поведение при терористичен акт“, по време на който ще бъдат обучени екипите на Спешна помощ. Обучението се организира от Българското дружество по спешна медицина на националната асоциация на работещите в спешната помощ.
На симпозиума са поканени експерти от Министерството на вътрешните работи и експерти по тероризъм, които да изяснят същността на терористичния акт, видовете терористични актове, особеностите на протичане на терористичния акт, както и какви мерки да се вземат.

„На обучението са поканени екипи от всички центрове по Спешна помощ и всички спешни отделения в страната“, каза председателят на асоциацията на работещите д-р Десислава Каталиева.
„Това са структурите, които трябва първи да реагират заедно с останалите структури за спешно реагиране. Експертите от МВР ще ни представят по какъв начин трябва да бъде стикована съвместната ни работа, за да бъдат в безопасност екипите ни и за да бъдем максимално ефективни в работата си . Също така сме предвидили и участие на авариен доброволчески отряд“.- обясни още д-р Каталиева.

Comments

comments