Каракачанов: Ако ветото на президента не бъде отхвърлено, напускаме управлението

Ако ветото на президента Росен Плевнелиев не бъде отхвърлено, напускаме управлението. Това обяви пред БиТиВи съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на патриотите от ВМРО Красимир Каракачанов във връзка със спорните промени в Изборния кодекс.
Според него подобно решение щяло да покаже, че имат диаметрално противоположни виждания за това кои са важните проблеми в страната с останалите партии от управляващата коалиция.

Патриотът смята, че сегашният вариант на закона също дава право на сънародниците ни зад граница да упражнят правото си на глас. Той поясни, че в страните извън Европейския съюз е възможно да се гласува в консулствата и посолствата. Същото се отнасяло и за страните с над 1 млн. жители.
Красимир Каракчанов е категоричен, че предложените от патриотите текстове целят да се гарантира националната сигурност и да не се допусне други държави да организират избори, а не да се ограничат правата на българските граждани.
От своя страна нашата сънародничка, живееща в чужбина, Мария Спирова, обяви, че позицията на Каракачанов говори за това, че народните представители напълно не разбират същността на проблема на живеещите зад граница българи.
По думите й проблемът бил разбран и изразен в президентското вето. Тя е категорична, че промените в Изборния кодекс нарушават конституционните им права.
В отговор Красимир Каракачанов подчерта, че желанието на патриотите било единствено да се ограничат изборните злоупотреби от Турция. Там изборите се ръководели от местната администрация, а не от Изборния закон.

Comments

comments