Каракачанов: Не може да си играем с бъдещето на нашата страна

Лидерът на патриотите от ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира наложеното от президента вето на текстовете в Изборния кодекс, отнасящи се за гласуването в чужбина.
„Целта на Патриотичния фронт беше да ограничим възможността на Турция да се меси във вътрешните работи на България. Правата на българите не са ограничени“ заяви той пред Нова телевизия.

„Утре предстоят разговори с премиера Бойко Борисов за Изборния кодекс и на тези разговори ние ще заявим, че сигурността на държавата стои над всичко. Не може да си играем с бъдещето на нашата страна“, категоричен е Каракачанов. Той каза още: „Ако в парламента колегите от четирите формации, които съставляват мнозинството, предпочетат да жертват сигурността на България, ние няма какво да правим в това мнозинство“.
Според патриота обвиненията към ПФ за ограничаване на правата на българите зад граница са безпочвени. „Ако погледнете реално ВМРО е организацията, която 20 години се опитва да защитава интересите на българите в чужбина“, подчерта Каракачанов.
„Нека да измислим вариант как да спрем възможността на Турция да се бърка във вътрешните работи на България. Има ли информация, че една турска банка в България се готви да раздаде 6 милиарда долара на свои поставени фирми в полза на една политическа сила за купуване на земя и развиване на бизнес. Говоря за новата партия, която се появи. Питам нормално ли е България да бъде жертва на тази политика, която Турция провежда“, каза още Каракачанов.

Comments

comments