DSC04951

Министерство на транспорта помоли световни компании да заличат „Враждебна“ от името на Летище София

Министерството на транспорта е изпратило писма до две от най-големите световни компании в областта на самолетните резервации с молба да заличат от наименованието на Летище “София”, допълнението “Враждебна”, както е това на едноименния квартал. 
Това става ясно от писмен отговор на транспортния министър Ивайло Московски на депутатски въпрос, съобщава БГНЕС. 
В системата за самолетни резервации Amadeus летището на столицата се изписва само като: Летище “София”. “Но в системите Sabre и Galileo, както и в сайтовете на някои по-малки онлайн агенции за продажба на самолетни билети, отново се е появило наименованието “Враждебна”, посочва Московски и уточнява, че след направени постъпки са получени уверения за направа на необходимата поправка в наименованието на Летище “София”. 
От отговора на транспортния министър става ясно, че дългогодишните опити за отпадане на добавката “Враждебна” от наименованието на Летище “София” търпят неуспех заради Министерство на отбраната. 
“Разположената в Северния район на Летище “София” 16-та транспортна авиогрупа, която влиза в състава на 24-та авиационна база “Крумово” на МО, все още запазва наименованието “Враждебна”. Това е предпоставка то да се свързва с идентификационния код на Летище “София”, уточнява Московски.

Снимка: www.skyscrapercity.com

Comments

comments