министерски-съвет

МС ще открие процедурата за концесия на Летище „София”

На правителственото заседание днес министрите се очаква за вземат решение за откриването на процедура за предоставяне на концесия на „Гражданско летище за обществено ползване София” – публична държавна собственост.
Според министъра на транспорта Ивайло Московски се очаква финансовият ефект за държавата от концесията на летището да е 1, 1 млрд. лв. Ако Европейската комисия разреши с парите от концесията на летище „София“ ще бъдат погасени част от дълговете на БДЖ.

Точката за концесията на Летище „София” е предпоследна в дневния ред на министрите. Правителственото заседание е с начален час 10 ч. В програмата му е заложено също и разглеждането на Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Съдебната власт за 2016 г., както и Проект на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на гаранционното споразумение за заем за Фонда за гарантиране на влоговете в банките в България между Република България и Европейската банка за възстановяване и развитие.

Comments

comments