27361_660_370

НС създаде временна комисия за снемане на имунитетите на Сидеров и Чуколов

Парламентът създаде временна анкетна комисия за снемане на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов по исканията на главния прокурор от 12 и от 26 октомври тази година. Начело на комисията ще бъде Димитър Главчев от ГЕРБ. 
Временната комисия има за задача да проучи дали са налице данни за извършено престъпление от общ характер по искането на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на имунитета на лидера на „Атака“, в случай че днес двамата не се откажат сами от имунитетите си. В комисията участват представители на всички парламентарно представени сили. 
Проекторешението за създаване на комисията беше внесено от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Временната комисия трябва да реши дали парламентът да даде разрешение за започване на наказателно преследване спрямо Сидеров и Чуколов. 
Междувременно депутатите отложиха с една седмица обсъждането на Закона за военното разузнаване, приет от парламента на 1 октомври и върнат за ново обсъждане с указ на президента Росен Плевнелиев. Това стана, след като беше прието предложението на председателя на Комисията по отбрана Михо Михов от АБВ. Предложението беше гласувано почти единодушно, със само 1 глас „въздържал се“.

снимка kanal3.bg

Comments

comments