0704_fv25t

Одобриха по 40 лв. великденски добавки към най-ниските пенсии

Един милион и 262 хиляди пенсионери ще получат по 40 лева за Великден. Това заяви пред журналисти министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин след днешното правителствено заседание. 
Решението на Министерския съвет е за 50 милиона и 500 хиляди лева допълнителен трансфер по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2016 г., което до сега не беше предвидено в този бюджет, обяви Калфин. Той обясни, че тези средства дават възможност на една разширена група от пенсионери – тези, които получават пенсии до 300 лева да бъдат изплатени, както и по Коледа, по 40 лева добавки. 
По думите на социалния министър, тази мярка ще обхване около един милион и 262 хиляди души от общо два милиона и 187 хиляди пенсионери, което е около 60% от българските пенсионери.
Министър Калфин допълни още, че няма опасност за застрашаване на бюджетната стабилност след това решение. Той уточни, че ще се направи всичко възможно тези добавки да бъдат изплатени с пенсиите за месец април, за да може преди Великденските празници пенсионерите да получат въпросните 40 лева.

снимка eurocom.bg

Comments

comments