Image_4906474_128

Отиде си големият футболист Трифон Иванов

Един от героите на националния отбор от САЩ’ 94 Трифон Иванов е починал тази сутрин на 50-годишна възраст. Туньо, както е известен легендарният защитник, е получил масиран инфаркт около 10 ч. тази сутрин, съобщи Българският футболен съюз.
Бившият национал е бил в дома на приятелката си Валя Павлова в Самоводене, когато е починал. Миналата година футболистът получи инфаркт и претърпя спешна операция.
В последните години Трифон заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където спечели сърцата на хората в родния си град и региона с всеотдайната си работа за развитието на футбола.
Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници – Футболист №1 на България за 1996 г., 3-кратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с „Рапид“ (Виена).
Има 77 мача с 6 гола за „А“ националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г.
Паметен ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион „Васил Левски“ на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал’98.
Екипът на Национална телевизия България 24 изказва съболезнования на близките на Трифон Иванов!

 

 

Comments

comments