Проверяват 30 общински структури

Проверки в 30 общински структури се извършват в момента, за спирките в София на ЦГМ е назначена външна техническа експертиза. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по Нова тв. Тя обясни, че оставките на зам.-кмета Любомир Христов и ръководството на ЦГМ са поискани от нея и подадени заради накърнено доверие в работата на общината.“Все още не можем да твърдим, че има злоупотреби, трябва да приключат проверките,“ допълни Фандъкова.

Налагаме огромни санкции за лошо изпълнение, припомни столичният кмет. Тя уточни, че зам.-кметът Любомир Христов е с депозирана оставка, заради гостуването си в дома на депутатката Ирена Коцева, чийто съпруг печели поръчката за навеси на 60 спирки. Той няма отношение към поръчката на ЦГМ, обясни градоначалникът.
Фандъкова поясни, че конкретният случай не бива да пречи на развитието на градският транспорт в столицата. „Не мога да гарантирам за никого, само за себе си, важно е да има прозрачност и непрекъснат контрол“, подчерта Фандъкова.
„Надявам се да не се забави системата за електронно таксуване. Това е начинът хората да са спокойни, че плащат справедливо,“ каза още Фандъкова.

Comments

comments