Разкриха „фабрика“ за убийства в Благоевград

Оръжия и боеприпаси са открити при повторното претърсване на апартамент в Благоевград, нает от двамата обвиняеми за убийството на Орхан Изиров от петричкото село Яворница.
Това съобщи в Благоевград главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.
Вещите са намерени в специално пригоден тайник в гардероб в жилището.
„Иззет е автомат „Калашников“ с пригодена база за монтиране на оптичен прицел, пистолет „Макаров“, картечен газов пистолет, три пълнителя, кутии с патрони от различен калибър, както и хероин. Първоначално смятахме, че става въпрос за битово убийство, но в последствие се оказа, че се касае за убийство с цел разчистване на търговски сметки в сферата на наркобизнеса. От анализа, който се вижда към момента, това е една фабрика за убийства“, заяви Лазаров.
Той поясни, че предстои да бъде изяснено дали с намерените оръжия са извършени други тежки престъпления, както на територията на страната, така и зад граница.
Убийството на 46-годишния Орхан Изиров беше извършено на 14 януари между селата Първомай и Кърналово, Петричко. Двамата мъже, извършили престъплението, бяха задържани 10 дни след разстрела.
В рамките на оперативната работа Радослав Валеов, на 28 години, и Георги Георгиев, 33-годишен, признаха, че са убили петричкия хотелиер Орхан Изиров. Окръжен съд – Благоевград остави двамата мъже за постоянно в ареста.
Преди убийството Валеов и Георгиев са излежавали присъда в Гърция, но наскоро били освободени от затвора и се завърнали в България.

снимка blagoevgrad.actualno.com

Comments

comments