рокери

Рокери с подкрепа за Раднево след побоя от трима роми над местни мъже

Рокери от цяла България ще се присъединят към протестиращите жители на Раднево, които във вторник се вдигнаха на бунт срещу беззаконието. Това обяви пред Нова тв един от организаторите на демонстрациите, започнали след жесток побой на пътя.
Вместо в центъра на града обаче, протестът снощи приключи пред ромската махала в града. Повечето демонстранти бяха готови да се саморазправят с живеещите в махалата, а полицаите едва ги удържаха. На място пристигна и кметът на града Теньо Тенев. Той съобщи, че предстои всички незаконни постройки и магазини в района, населен с роми, да бъдат премахнати.

Инцидентът, който предизвика недоволството, стана в понеделник. Пострадалите трима мъже пътуват в кола, която отнема предимството на автомобила на нападателите. В последствие шофьорите от двата автомобила разменят остри реплики и удари. Малко по-късно от ромската махала пристига подкрепление в защита на тези, чието предимство е било отнето.
Новодошлите нападат с тръби, брадви и ножове другия шофьор и двамата му спътници.
Най-сериозно пострадал е 29-годишният Живко, който е намушкан в гърба. Другите двама – Георги и Цветомир, са в неврохирургията. Единият е със счупен череп, а другият – със счупена челюст.
На четирима от участвалите в побоя вече са повдигнати обвинения за опит за убийство.

Comments

comments