index

Румънски цигани обирали туристи на Айфеловата кула

Полицията в Париж разби групата джебчии, които обираха туристи на Айфеловата кула и заради които персоналът й обяви преди няколко дни стачка и затвори за няколко часа обекта, пише в. Фигаро.
Бандата, съставена от румънски цигани, действала в подножието на Айфеловата кула, където се формират четирите опашки за качване на върха, както и в околностите на Версайския дворец.
Крадците действали от най-малко 2 години. Десет души от бандата бяха арестувани във вторник в два хотела в градовете Иси-ле-Мулино и Мьодон. Те са на възраст между 17 и 47 години. Седем от задържаните бяха изправени пред съдия, за да чуят предявените им обвинения и остават в предварителния арест. Останалите трима бяха освободени. На ден членовете на румънската ромска банда си докарвали до 4000 евро. Схемата за действие на крадците била една и съща. Те се движели на групи по 3-4 души, дегизирани като туристи с шапки с козирки и чантички, препасани около кръста. Един от групата отвличал вниманието на набелязаните жертви, като си правел селфита, препречвал пътя им или питал за някаква информация. Втори член на групата извършвал кражбата и предавал плячката на трети, който изчезвал от мястото на престъплението възможно най-бързо. На мушката на джебчиите били най-често азиатските туристи, защото е известно, че те се разхождат с много пари в брой. Крадците живеели на широка нога в хотели, придвижвали се само с таксита и купувала луксозни стоки, с които се хвалела в социалните мрежи. Само за 2014 г. членовете на групата похарчили 100 000 евро за хотели. Останалите спечелени от кражбите пари били пращани в Румъния, където роднините им ги инвестирали в недвижимо имущество. Разбиването на бандата е отнело на полицията няколко месеца.

Снимка: www.chernomore.bg

Comments

comments