СДВР разби мрежа за разпространение на наркотици в Студентски град

СДВР разби мрежа за разпространение на наркотици в столично нощно заведение в Студентски град, заяви на брифинг директорът на СДВР Младен Маринов.
Задържани са общо 7 лица. Хванати са дилър и клиенти. На двама от задържаните е наложена мярка за неотклонение задържане под страна за 72 часа от Софийска градска прокуратура. За едно от лицата, които са задържани се проверява дали е управител на заведението, заяви Маринов.

Той поясни, че е рано да се каже дали собствениците на заведението са замесени в схемата. Сред задържаните няма служители на МВР.
Организацията на операцията е била по-сложна. Имало е изградена система за разпространението на наркотици и гарантирана сигурност на дилърите. Използвано е специално помещение в заведението, специални пароли за покупка, специални места за употребата на този вид наркотик. Пространството е било пригодено като сервизно помещение, но с лукс за ползване на наркотични вещества. Тепърва ще се назначат експертизи, но по първоначални данни става дума за скъп наркотик.
Имало е система, чрез която дилърите са получавали ранно известие, ако се появи полиция. Системата за разпространение, по данни на СДВР, е работила около 3 месеца. Маринов обясни, че се работи и по други изградени системи за разпространение на наркотици и работата продължава.

Comments

comments