полиция сблъсъци раднево

Трима полицаи са ранени при сблъсъците с протестиращи в Раднево

Трима полицаи са пострадали при сблъсъците с протестиращи в Раднево, съобщават от пресцентъра на МВР.
В протеста, по данни на органите на реда, са участвали близо 2000 души. Група протестиращи грубо нарушили обществения ред и започнали да хвърлят камъни и други предмети.
Припомняме, че снощи се стигна до ескалация на напрежението и сблъсъци между протестиращи и жандармерия, след като група недоволни граждани се опита да пробие полицейския кордон и да влезе в циганската махала на града.
Единият от пострадалите униформени е получил по-сериозно нараняване по главата. Леко пострадали са и други полицаи, поясняват от вътрешното министерство.

Органите на реда са арестували двама мъже, като срещу тях са образувани бързи производства.
Петима непълнолетни също са били откарани в полицията. Съставени са им предупредителни протоколи, след което те са били предадени на родителите им.
Полицията за момента няма данни за пострадали протестиращи. Служителите на реда установяват и други участници, проявили агресия.
По информация на БиТиВи има шестима пострадали протестиращи.
Кметът Теньо Тенев обясни, че проблемите се създават от една фамилия, която трябва да бъде наказана. Той е категоричен, че останалите цигани в града не трябва да се превръщат в „заложници” на виновниците за ескалиралото напрежение.
От страна на градоначалника беше отправен призив за мирни протести.
По информация от Тенев един от задържаните за жестокия побой на пътя е с условна присъда. Според него щом той още е на свобода, някой не си е свършил работата.
Кметът е категоричен, че ако въпросната фамилия не е в града, спокойствието в Раднево ще се върне.

Comments

comments