Трима са арестуваните за стрелбата по полицаи в Далас, а четвърти се самоуби

Трима души са в ареста във връзка със стрелбата срещу полицаи в Далас. Четвърти който се укриваше в гараж в града и беше обкръжен от полицията, се е застрелял, предадоха Ройтерс и ДПА, като се позоваха на местни медии. Засега официален източник не е потвърдил тази информация.
По-рано беше съобщено, че със заподозрения се водят преговори, но той отказал да сътрудничи на преговарящите и в един момент дори открил огън по полицията, която отвърнала и престрелката продължила 45 минути.
От арестуваните трима, един се е предал доброволно, след като негова снимка беше разпространена от полицията и обществеността беше помолена за съдействие за идентифицирането му.
По време на преговорите с четвъртия заподозрян, той е казал на преговарящите, че е поставил бомби навсякъде в центъра на града, информира полицейският началник Дейвид Браун, цитиран от Франс прес. Заподозреният освен това открил огън по обкръжилите го полицаи, добави Браун и посочи, че заподозреният е казал на полицаите, че има намерение да нарани още полицейски служители. Заради споменатата заплаха за взривяване на бомба в центъра на Далас, властите претърсваха града за взривни устройства.
Поискана е помощ от ФВР и от Американското бюро за алкохол, цигари, оръжия и експлозиви.
Началник Браун съобщи, че най-малко двама снайперисти са открили огън по полицейски служители с намерението да убият колкото се може повече полицаи. Атаките са били планирани и координирани. По последни данни са убити 7 полицаи, има и ранени. След стрелбата по полицаите по време на протест в Далас, центърът на града беше буквално отцепен от силите на реда. Засега продължава претърсването за евентуални заподозрени, тъй като полицейският началник каза, че не е сигурно дали всички заподозрени са открити. Дейвид Браун добави, че засега не е ясно какви са мотивите на нападателите.
Заради случилото се американското гражданско въздухоплаване ограничи полетите над Далас, предаде Франс прес. Ограниченията не са в сила само за полети на Бърза помощ, организирани от местната полиция.
След стрелбата в Далас по полицаи Фейсбук задейства бутона си за проверка на безопасността, предаде Ройтерс.
Протестът по време, на който беше открит огъня по полицаите, беше срещу убийството на двама цветнокожи от полицаи по време на полицейски проверки в щата Луизиана и Минесота. Той привлече в центъра на Далас хиляди хора.

снимка: www.chernomore.bg

Comments

comments