Цветан Цветанов: Президентът е прав в много от мотивите за вето

Цветан Цветанов от ГЕРБ обаче прзовава за нови политически консултации, тъй като , според него , президентът има своите основания за вето. Президентът е прав в много от мотивите за вето на изборния закон, коментира пред журналисти в Златоград председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него депутатите трябва да се съобразят с ветото на държавния глава, което е негово конституционно право.

ГЕРБ винаги са смятали, че гласуването за българите в чужбина трябва да е еднакво за всички, допълни Цветанов. Той заяви, че сега трябва да има политически консултации между парламентарните групи, „за да има толкова гласове, колкото са необходими, за да се промени сегашното състояние, което е гласувано“. Според Цветанов направените от ГЕРБ компромиси са водени единствено от това да се запази стабилността в държавата. ПФ също е направил немалко компромиси, както със задължителното гласуване, така и за българите, живеещи в чужбина.
Не се нуждаем от противопоставяне, затова нека се обединим около неща, които могат да ни консолидират и да покажем, че България е остров на стабилността в региона, в който живеем, призова Цветанов. Той прогнозира, че бежанският поток няма да бъде толкова интензивен след подписаното споразумение и ангажиментите, които е поела Турция към ЕС.

Comments

comments