Актуално България Горещи теми Любопитно

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ: ЧАС ПО-СКОРО ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМЪТ С ДЕПОТО ЗА ОТПАДЪЦИ В КВ. „ВРАЖДЕБНА“

Час по скоро трябва да се реши проблема с депото за строителни материали и земни маси, намиращо се в района на кв. „Враждебна“, както и с концесията Това коментира за НТ „България 24“ Александър Димитров- председател от Сдружението за благоустройство на квартал „Враждебна”. Димитров сигнализира и за друг проблем с предложение за концесия на няколко жилищни квартала – Враждебна, Бенковски и Малашевци. От Сдружението за благоустройство на квартал „Враждебна” са изпратили отрицателно становище за отдаването на концесия на тези територии, защото една такава концесия би навредила на София за десетки години. Димитров посочи още, че преди 4 години управител на фирма е предоставил на жителите на столичния квартал Враждебна изготвен идеен проект за превръщане на депото за строителни отпадъци в аквапарк, което ще даде възможност на хиляди столичани да почиват в тази част. Все пак по част от проблемите на жителите на Враждебна вече се взимат мерки. Припомняме, че през февруари 2018 година имаше протест в квартала, организиран от Александър Димитров, заради разрушените от преминаването на камиони улици, калта и мръсния въздух, вследствие нерегламентираното извозване на строителни отпадъци от частните фирми. Сега поне улицата е ремонтирана. Телевизия България 24 ще продължава да се следи проблема.

Час по скоро трябва да се реши проблема с депото за строителни материали и земни маси, намиращо се в района на кв. „Враждебна“, както и с концесията Това коментира за НТ „България 24“ Александър Димитров- председател от Сдружението за благоустройство на квартал „Враждебна”. Димитров сигнализира и за друг проблем с предложение за концесия на няколко жилищни квартала – Враждебна, Бенковски и Малашевци. От Сдружението за благоустройство на квартал „Враждебна” са изпратили отрицателно становище за отдаването на концесия на тези територии, защото една такава концесия би навредила на София за десетки години.

Димитров посочи още, че преди 4 години управител на фирма е предоставил на жителите на столичния квартал Враждебна изготвен идеен проект за превръщане на депото за строителни отпадъци в аквапарк, което ще даде възможност на хиляди столичани да почиват в тази част. Все пак по част от проблемите на жителите на Враждебна вече се взимат мерки. Припомняме, че през февруари 2018 година имаше протест в квартала, организиран от Александър Димитров, заради разрушените от преминаването на камиони улици, калта и мръсния въздух, вследствие нерегламентираното извозване на строителни отпадъци от частните фирми. Сега поне улицата е ремонтирана.

Свързани теми:  Как да влезете в чужд WhatsApp


Телевизия България 24 ще продължава да се следи проблема.

Вижте още

Как да се отървем от сърбеж

Емил Петров

Как да изчистя вътрешната памет на телефона?

Valeria

Как да го накарам да ревнува

Емил Петров