otchujdiha-imoti-za-stroitelstvoto-na-magistrala-hemus-42777

100 млн. лева за ремонт на пътищата в Северна България

На днешното заседание на Министерски съвет беше одобрено постановление за допълнително финансиране на приоритетни пътни участъци. Целенасочено ще бъде финансирана пътната мрежа в Северна България с фокус върху Северозападна България. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Правителството отпусна нови 100 млн. лв. за ремонт на пътища в Северна България. На днешното заседание на Министерски съвет беше одобрено постановление за допълнително финансиране на приоритетни пътни участъци. Целенасочено ще бъде финансирана пътната мрежа в Северна България с фокус върху Северозападна България. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

За Северозападна България – най-важното направление, по което ще се работи е участъкът Враца-Видин. С направените обходите на Враца и Монтана с европейско финансиране и с отпуснатите средства, почти цялото направление Враца-Видин ще бъде обновено. Обновени ще бъдат и участъците от Видин до Димово, самият път през Димово, както и пътят до Белоградчишките скали и пътят Враца – Криводол.
Втори важен приоритет в програмата на правителството в област Разград.

Друг приоритет е за най-натоварените участъци и най-вече АМ „Хемус” и ремонтите на виадуктите и тунелите по магистралата. Регионалният министър допълни, че на заседанието е бил одобрен и обход на Бургас, за който са предоставени средства в размер на 6 млн. лв. Правителството осигури и близо 13 млн. лв. за ремонт в област Хасково.
От началото на годината досега правителството предостави допълнително близо 106 млн. лв. за превантивен ремонт на републиканските пътища в Северна и Северозападна България, и в област Хасково. Със средствата ще бъде подобрено състоянието на близо 282 км републикански пътища в областите Видин, Враца, Монтана, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Плевен, Велико Търново, Ловеч и Хасково.

Comments

comments