Любопитно

Как да накараме косата  да расте като луда

Чудите ли се как да накарате косата  да расте като луда?

Много хора мечтаят да имат дълги, пищни кичури, но израстването на косата ви може да бъде бавен и разочароващ процес. За щастие има някои стъпки, които можете да предприемете, за да помогнете на косата си да расте по-бързо и по-здрава. В тази статия ще обсъдим как да накарате косата ви да расте като луда.

Вземете редовни подстригвания

Може да изглежда нелогично, но редовното подстригване всъщност може да помогне на косата ви да расте по-бързо. Разделените краища и накъсването могат да накарат косата ви да стане по-слаба и по-къса с течение на времето. Като се отървете от тези повредени краища, можете да помогнете на косата си да стане по-силна и по-дълга. Стремете се да подстригвате на всеки 6-8 седмици, за да поддържате косата си здрава.

Използвайте качествен шампоан и балсам

Използването на висококачествен шампоан и балсам може да направи голяма разлика в здравето на косата ви. Потърсете продукти, които са специално предназначени да насърчават растежа на косата и съдържат съставки като биотин, кератин и витамин Е. Избягвайте продукти, които съдържат сулфати или други агресивни химикали, които могат да увредят косата ви и да забавят растежа.

Свързани теми: 
Защо Нигерия е изправена пред огромна парична криза?

Масажирайте скалпа си

Масажирането на скалпа може да помогне за стимулиране на притока на кръв към космените фоликули, което може да насърчи растежа на косата. Използвайте върховете на пръстите си, за да масажирате внимателно скалпа си за няколко минути всеки ден. Можете също да използвате инструмент за масаж на скалпа, за да направите процеса по-лесен и по-ефективен.

Избягвайте топлинно оформяне

Използването на инструменти за топлинно оформяне като преса и маша може да увреди косата ви и да забави растежа. Опитайте се да ограничите използването на тези инструменти възможно най-много и винаги използвайте топлинно защитен спрей, когато ги използвате. Вместо това изберете методи за оформяне без топлина, като сушене на въздух или използване на дунапренови ролки.

Яжте здравословна диета

Храненето на здравословна диета също може да стимулира растежа на косата. Уверете се, че ядете много протеини, които са от съществено значение за здравия растеж на косата. Храни като яйца, постно месо и бобови растения са добри източници на протеини. Трябва също така да се стремите да ядете много плодове и зеленчуци, които са богати на витамини и минерали, които могат да подпомогнат здравето на косата.

Свързани теми:  Как да погася няколко бързи кредита

Вземете добавки

Ако не получавате достатъчно определени хранителни вещества в диетата си, приемането на добавки може да помогне за насърчаване на растежа на косата. Добавките с биотин, например, могат да помогнат за укрепване на косата и предотвратяване на накъсване. Трябва да говорите с Вашия лекар, преди да започнете нов режим на добавка.

Израстването на косата може да бъде бавен и разочароващ процес, но като следвате тези съвети, можете да помогнете на косата си да расте по-бързо и по-здрава. Не забравяйте да се подстригвате редовно, да използвате висококачествени продукти за коса, да масажирате скалпа си, да избягвате топлинното оформяне, да се храните здравословно и да вземете добавки, ако е необходимо. С малко търпение и отдаденост можете да имате дългите, пищни кичури на вашите мечти.

Вижте още

Какво харесват мъжете в една жена?

Valeria

Колко щата има САЩ?

Емил Петров

Топ 5 житейски урока от Омраам

Емил Петров