Любопитно

Как да намалите температурата

Треската е един от най-честите симптоми по отношение на промени в нормалното състояние на организма. При това състояние нормалната температура (36,1°C или 97°F до 37,2°C или 99°F) е повишена, което възниква в отговор на всяко заболяване или аномалия, които представяме.

Важността да знаете как да понижите температурата е да имате под ръка решения, в случай че не можете да разчитате на незабавна медицинска помощ. Прочетете, за да научите повече за това състояние, известно още като хипертермия (на медицински език), и научете как можете да го облекчите.

Треската е често срещан симптом на основна инфекция или заболяване и се появява, когато температурата на тялото ви се повиши над нормалния си диапазон. Ето няколко начина за намаляване на температурата:

1. Вземете ацетаминофен или ибупрофен

Ацетаминофен (Tylenol) или ибупрофен (Advil, Motrin) могат да помогнат за понижаване на температурата и намаляване на дискомфорта. Уверете се, че спазвате препоръчаните инструкции за дозиране и никога не давайте аспирин на деца.

2. Останете хидратирани

Пийте много течности, като вода, сок и електролитни разтвори, за да предотвратите дехидратация и да поддържате имунната система на тялото си.

Свързани теми:  Как да изберем бебешко спално бельо?

3. Почивайте

Почивката позволява на тялото ви да съсредоточи енергията си върху борбата с инфекцията или заболяването, което причинява треската. Останете в леглото или на дивана и избягвайте пренапрежението.

4. Нанесете хладен компрес

Нанасянето на хладна, влажна кърпа върху челото, шията и китките може да помогне за понижаване на телесната температура и намаляване на дискомфорта.

5. Вземете топла вана

Хладка вана или вана с гъба може да ви помогне да охладите тялото си и да намалите температурата. Избягвайте да вземате студена вана или душ, тъй като това може да причини треперене и да влоши температурата ви.

6. Носете леки дрехи

Носенето на широки, леки дрехи може да помогне на тялото ви да се охлади и да намали температурата.

7. Потърсете медицинска помощ

Ако температурата ви е много висока или продължава повече от няколко дни, или ако изпитвате други симптоми като болка в гърдите, затруднено дишане или обрив, потърсете лекарска помощ възможно най-скоро.

Следвайки тези съвети, можете да намалите температурата и да облекчите дискомфорта, докато тялото ви се бори с основната инфекция или заболяване.

Свързани теми:  Смяната на дограмата: Как да спестим пари и да подобрим енергийната ефективност на дома си

Вижте още

Как да различим бронз от месинг?

Емил Петров


Защо Нигерия е изправена пред огромна парична криза?

Как да заразим лешник с трюфел

Емил Петров