Любопитно

Как да направя зеолитна вода

Чудите ли се как да си направите зеолитна вода?

Зеолитната вода набира популярност поради многобройните си ползи за здравето. Този тип вода се влива с естествен зеолит, минерал, известен със способността си да абсорбира вредни токсини и тежки метали от тялото. Ако се интересувате да си направите сами зеолитна вода у дома, попаднали сте на правилното място. В това ръководство ще обясним ползите от зеолитната вода, как да я направите и как да я включите в ежедневието си.

Какво представлява зеолитната вода?

Зеолитната вода е обикновена вода, която е напоена с естествени зеолитни минерали. Зеолитът е вулканичен минерал, който има уникална подобна на клетка структура, която му позволява да улавя и премахва токсините, тежките метали и други примеси от тялото. Когато се добавят към вода, зеолитните минерали се свързват с водните молекули, създавайки мощен детоксикиращ агент, който може да помогне за подобряване на цялостното здраве и благосъстояние.

Ползи от зеолитната вода

Има много ползи от пиенето на вода със зеолит. Ето само някои от най-забележителните предимства:

Свързани теми:  Как да се свържа с хакер?

– Детоксикация: Зеолитната вода е естествен детоксикатор, който може да помогне за премахване на вредните токсини и тежки метали от тялото.

– Подобрено храносмилане: Водата със зеолит може да помогне за подобряване на храносмилането чрез намаляване на възпалението в червата и насърчаване на растежа на полезни бактерии.

– Повишен имунитет: Минералите в зеолитната вода могат да помогнат за укрепване на имунната система, което ви прави по-устойчиви на болести.

– Против стареене: Зеолитната вода съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за защита на тялото срещу вредните ефекти на свободните радикали, които могат да допринесат за преждевременно стареене.

Как да си направим зеолитна вода

Приготвянето на вода със зеолит е прост процес, който може да се направи у дома само с няколко основни съставки. Ето какво ще ви трябва:

– Натурален зеолит на прах

– Висококачествена вода

– Стъклен буркан с капак

– Мерителна лъжица

Стъпка 1: Измерете зеолита на прах. Препоръчителната доза е 1 чаена лъжичка зеолит на прах на 8 унции вода.

Стъпка 2: Добавете зеолита на прах към стъкления буркан.

Стъпка 3: Изсипете висококачествената вода в стъкления буркан, като се уверите, че зеолитът на прах е напълно покрит.

Свързани теми:  Как да отмъстим на съседите, които живеят над нас

Стъпка 4: Закрепете капака върху буркана и разклатете добре, за да смесите зеолитния прах във водата.

Стъпка 5: Оставете сместа да престои поне 30 минути, за да позволи на зеолитния прах да абсорбира във водата.

Стъпка 6: След 30 минути вашата зеолитна вода е готова за пиене! Можете или да прецедите зеолитния прах, или да го оставите за допълнителни ползи.

Включване на вода със зеолит в ежедневието ви

Сега, след като знаете как да направите зеолитна вода, е време да започнете да я включвате в ежедневието си. Ето няколко съвета как да извлечете максимума от вашата зеолитна вода:

– Започнете бавно: Ако не сте запознати със зеолитната вода, започнете с малко количество и постепенно увеличавайте приема си с времето.

– Пийте през целия ден: За да получите пълните предимства на зеолитната вода, опитайте се да я пиете през целия ден, а не наведнъж.

– Използвайте го в рецепти: Можете също така да използвате зеолитна вода в рецепти, които изискват вода, като смутита или супи, за да добавите допълнителен детоксикиращ тласък.

Свързани теми:  Видове мебели и как да изберем мебели за къща

–  Съхранявайте правилно: Зеолитната вода трябва да се съхранява на хладно и тъмно място, за да се предотврати разграждането на минералите с течение на времето.

Вижте още

Как да почистваме и възстановяваме винтидж мебели: 3 прости стъпки за постигане на желания вид!

Защо не виждам публикациите на приятел във фейсбук

Емил Петров

Доказана полза за здравето от Кето диетата: Лечение на епилепсия при деца

Ева Гроздева