Здраве и красота

Как да постигнете професионален грим: Ръководство за начинаещи

Как да постигнете професионален грим: Ръководство за начинаещи

Интересувате ли се как да постигнете професионален грим като начинаещи?

Силният личен стил и естествената красота не са достатъчни, за да издигнете кариерата си на следващото ниво, днешната индустрия изисква допълнителен тласък. Професионалният външен вид е всичко, когато става въпрос за изграждане на успешна кариера на модел или актьор. Трябва да се откроявате от тълпата и да имате този “уау” фактор в снимките си, който ще ви осигури повече работа и по-високи чекове за заплащане. Ако смятате, че единственият начин да имате професионален външен вид е да ползвате скъпите и времеемки услуги на лични стилисти, грешите. Отначало може да е предизвикателство, но след като прочетете тази статия, ще научите как да постигнете професионален грим с лекота. Започваме…

Имате добра рутинна грижа за кожата


Здравата кожа е ключът към безупречния и професионален външен вид. Всеки тип кожа изисква различен овлажнител или измиване на лицето. Овлажняващ крем със SPF може да се използва ежедневно, за да се предотврати увреждането на кожата от вредните UV лъчи. За суха кожа използвайте овлажнител с по-голямо съдържание на масло или масло. Ако кожата ви е мазна, опитайте се да избягвате кремове с високо съдържание на масла. Ако кожата ви е чувствителна, опитайте се да намерите овлажнител за чувствителна кожа без агресивни химикали, които могат да раздразнят кожата ви. За мазна кожа използвайте мек продукт за измиване на лицето със салицилова киселина. Избягвайте да използвате продукти за измиване на лице с алкохол, който изсушава кожата ви. Ако кожата ви е чувствителна, опитайте се да избягвате измиващи продукти за лице с химикали като ментол, мента, евкалипт или камфор.

Свързани теми:  Какво е CBD

Направете любимата си прическа


Прическата е най-малкото, което можете да направите, за да се почувствате красиви. Можете да заложите на смела или семпла прическа. Ако тепърва започвате и не обичате да се откроявате, по-добре е да изберете семплата прическа. Ако сте достатъчно уверени в себе си, можете да изберете смела прическа. Можете да изберете къса или дълга прическа в зависимост от вида на моделската или актьорската професия, с която се занимавате.

Нанесете петно или лек грим


Можете да заложите на визия “без грим”, но е по-добре да нанесете леко количество грим. Можете да експериментирате с различни видове грим и да решите кой подхожда най-добре на тена на кожата ви. Опитайте да нанесете леко количество руж, сенки за очи и гланц за устни. Не забравяйте, че трябва да използвате правилното количество грим, така че да подчертае красотата ви, но да не скрива естествения ви вид. Ако сте начинаещи в нанасянето на грим, можете да започнете с тониран овлажнител, нежен руж, нюд цвят на устните и малко спирала.

Нанесете очна линия и спирала


Очната линия е най-важният продукт в комплекта ви за красота. Тя прави очите ви по-големи и ги подчертава, за да изпъкнат. Добре е да изберете мека черна очна линия, която да подхожда на ежедневния ви грим. Спиралата за мигли е задължителна за всички жени. Тя увеличава обема и дължината на миглите ви. Добре е да изберете водоустойчива спирала, за да избегнете размазване. Можете да изберете продукт “две в едно”, за да спестите малко време.

Свързани теми:  Най-добрият приятел на усмивката: Съвети за поддържане на добра дентална хигиена между посещенията при зъболекар

Добавете малко цвят


Лесен начин да добавите цвят към визията си е като използвате смел цвят за устни или цветна очна линия. Цветният гланц за устни ще придаде най-добър ефект на визията ви. Ако сте с тъмна коса, изберете светъл или светъл гланц, а ако сте със светла коса, изберете тъмен гланц за устни. Ако имате тъмни вежди, можете да изберете цветен молив за вежди, за да подобрите визията си. Най-добрият начин за оцветяване на веждите е да отидете в салон и да ги оцветите професионално.

Заключение


Не е необходимо да сте професионален модел или гримьор, за да постигнете професионален външен вид. Съветите, споменати по-горе, ще ви помогнат да постигнете професионален външен вид с лекота. И така, какво чакате? Вземете в ръцете си тези съвети и започнете да живеете живота на мечтите си. Вече знаете как да постигнете професионален външен вид. Независимо дали искате смела или семпла визия, тези съвети ще ви помогнат да я постигнете без усилие.

Вижте още

Най-добрият приятел на усмивката: Съвети за поддържане на добра дентална хигиена между посещенията при зъболекар

Емил Петров

Кои са най-добрите силиконови импланти за уголемяване на бюста?

Valeria

Модни съвети за пролетта: Как да изглеждате стилно и уютно

Емил Петров