Любопитно

Как да почистваме и възстановяваме винтидж мебели: 3 прости стъпки за постигане на желания вид!

Как да почистваме и възстановяваме винтидж мебели: 3 прости стъпки за постигане на желания вид!

Знаете ли как да почиствате и възстановявате винтидж мебели?

Ако сте разглеждали пазара за старинни мебели втора употреба, сигурно сте забелязали, че повечето от тях се нуждаят от нежни грижи, за да възвърнат предишния си блясък. Те притежават определен чар със своята патина и характерни белези, но се нуждаят от експертно докосване, за да се възстанови първоначалният им вид, за да не изглеждат овехтели или да не се чувствате неудобно, седейки в тях. Ето защо, ако не сме готови да се разделим с любимите си мебели и все още не можем да си позволим нови, инвестирането на време и енергия в реставрацията им определено си заслужава. За щастие не е необходимо този процес да бъде сложен или скъп. С помощта на тези съвети и трикове можете да върнете на старите си мебели най-доброто от тях!

Стъпка 1: Почистване


Първата стъпка към възстановяването на мебелите е да се отървете от мръсотията и праха, които са се натрупали по повърхността им. Можете да използвате прахосмукачка, за да почистите повърхността на мебелите си, но ако искате те да изглеждат блестящи и нови, трябва да инвестирате в качествен препарат за почистване на мебели. Най-добрият начин за отстраняване на прах и мръсотия е да ги избършете с мокра кърпа. Можете да използвате микрофибърна кърпа или гъба, която е леко навлажнена с вода. Можете също така да използвате разтвор за почистване на мебели, за да почистите мебелите си, ако искате да направите нещо повече. Просто следвайте инструкциите върху опаковката и мебелите ви ще изглеждат като нови. Трябва да почистите и долната част на мебелите си. Прахът, мръсотията и мръсотията от пода могат да полепнат по долната страна на мебелите ви и лесно да се прехвърлят обратно върху повърхността им. За да почистите долната страна на мебелите си, използвайте метла или мека четка и прахосмукачка.

Свързани теми:  Симулация на реални битки: Как еърсофт подобрява комуникацията в екипа

Стъпка 2: Пребоядисване


След като мебелите ви са чисти и сухи, можете да ги пребоядисате. Важно е да почистите мебелите си, преди да ги пребоядисате, тъй като боята няма да прилепне толкова добре към мръсна повърхност. Първата стъпка към пребоядисването на мебелите е да шлифовате добре повърхността, за да отстраните старата боя и лак. За целта можете да използвате ръчна или електрическа шлайфмашина. Ако използвате електрическа шлайфмашина, можете да нанесете лек слой разредител за боя върху повърхността, за да предотвратите запушването на шкурката. След като шлифовате повърхността, почистете я с вода, оставете я да изсъхне и нанесете грунд. Оставете грунда да изсъхне и нанесете слой боя. Можете да използвате четка за боядисване на мебелите си или да използвате валяк за боядисване, ако искате бързо да боядисате голяма площ.

Стъпка 3: Нанасяне на корекции и актуализация


След като пребоядисате мебелите си, можете да нанесете корекции, за да поправите повърхността им. Можете да използвате шпакловка за дърво, за да запълните пукнатините, и можете да използвате лепило за дърво, за да поправите хлабавите фуги. След като тези корекции изсъхнат, можете да ги шлифовате, за да получите гладко покритие, и да пребоядисате съответните части. Можете също така да обновите мебелите си с нов обков, да добавите нови крака, ако оригиналните са повредени, или да нарисувате дизайн върху повърхността им.

Свързани теми:  Технологични предизвикателства за бъдещето - полезни материали от портал на знанието

Заключение


Тези съвети и трикове ще ви помогнат да възстановите старите мебели в дома си, така че те отново да изглеждат като нови. Можете да използвате тези техники за старинните си мебели или дори за съвсем нови мебели. С помощта на тези съвети и трикове можете да създадете мебели, вдъхновени от старината, без да харчите цяло състояние. И кой знае? Старите ви мебели могат да изглеждат дори по-добре, отколкото когато са били нови!

Вижте още

За колко време се копае един биткойн

Емил Петров

Как да премахнем херпес за 1 ден

Емил Петров

Как да използвам Revolut?

Valeria