Любопитно

Как да прогоним котки?

Чудите ли се как да прогоните котките?

Котките могат да бъдат сладки и гальовни, но могат да бъдат и неудобство, ако постоянно се навъртат около имота ви. Независимо дали използват градината ви като кутия за отпадъци или драскат мебелите ви, има стъпки, които можете да предприемете, за да прогоните котките от имота си. В тази статия ще обсъдим някои ефективни методи за прогонване на котките.


Използвайте спрейове против котки

На пазара има много различни видове спрейове за прогонване на котки, които могат да бъдат ефективни при държането на котки далеч от вашия имот. Тези спрейове обикновено съдържат естествени съставки като ментово масло или оцет, които котките намират за неприятни. Просто напръскайте продукта в зони, където котките често се движат, като вашата градина или мебели във вътрешния двор, за да ги възпрете да се върнат.

Създайте физическа бариера

Ако имате част от имота си, която искате да запазите без котки, помислете за създаване на физическа бариера. Това може да е ограда или мрежа, която котките трудно могат да прекатерят. Можете също така да използвате бодливи растения като кактус или розови храсти, за да създадете естествена бариера, която котките ще избягват.

Свързани теми:  Как да си направя къща за куче?

Инсталиране на пръскачки, активиращи се при движение

Активираните с движение пръскачки са хуманен и ефективен начин да държите котките далеч от имота си. Когато котка навлезе в зоната, пръскачката разпръсква вода и я отблъсква. Това може да бъде чудесно решение за прогонване на котките от градината или други части на имота ви.

Използвайте средства за възпиране на шума

Котките са чувствителни към определени видове шум, така че използването на средства за възпиране на шума може да бъде ефективен начин да ги държите настрана. Можете да използвате аларма, активирана от движение, или ултразвуково устройство, което издава висок шум, който котките намират за неприятен. Просто не забравяйте да изберете устройство, което е безопасно за домашни любимци и няма да причини вреда.

Премахнете източниците на храна и вода

Ако редовно храните бездомни котки или имате източник на вода във вашия имот, който котките използват, е по-вероятно те да останат наоколо. Като премахнете тези източници, можете да направите вашия имот по-малко привлекателен за котките. Съхранявайте цялата храна и боклук в запечатани контейнери и не забравяйте да поправите всички течове или стоящи източници на вода.

Свързани теми:  Как да активирам Viber: Ръководство стъпка по стъпка


Котките могат да бъдат неудобство, ако постоянно се мотаят около вашия имот. Чрез използване на спрейове за прогонване на котки, създаване на физически бариери, активирани от движение, използване на възпиращи шумове и премахване на източници на храна и вода, можете ефективно да прогоните котките от вашия имот. Не забравяйте да изберете хуманни методи и винаги да имате предвид безопасността на котките и другите животни във вашия район.

Вижте още

Защо опаковъчните кутии от картон са толкова популярен избор?

Ева Гроздева

Дамският стилен аксесоар на фокус: Ето как часовниците могат да разнообразят всеки тоалет

Програма за сваляне на клипчета

Емил Петров