Любопитно

Как да разберете дали сте бременна?

Чудите ли се как да разберете дали сте бременна?

Основният признак на бременност е липсата на менструация или една или повече последователни менструации, но много жени изпитват други симптоми на бременност, преди да забележат липса на менструация. Липсата на цикъл не винаги означава, че жената е бременна.

Ако подозирате, че може да сте бременна, има няколко признака и симптома, за които трябва да внимавате. Ето как да разберете дали сте бременна:

1. Пропусната менструация

Един от най-честите признаци на бременност е липсата на цикъл. Ако обикновено сте редовна и цикълът ви закъснява, това може да е знак, че сте бременна.

2. Умора

Много жени изпитват умора в ранните етапи на бременността. Ако се чувствате необичайно уморени или изтощени, това може да е знак, че сте бременна.

3. Гадене и повръщане

Сутрешното гадене, което включва гадене и повръщане, е често срещан симптом на бременността. Въпреки това, не всички жени изпитват този симптом и той може да се появи по всяко време на деня.

4. Промени в гърдите

Свързани теми:  Не мога да си вляза в фейсбука

Бременността може да причини промени в гърдите ви, като чувствителност, подуване и потъмняване на зърната.

5. Спазми и зацапване

Някои жени изпитват леки спазми и зацапване по време на ранна бременност, което се причинява от имплантирането на оплодената яйцеклетка в матката.

6. Повишено уриниране

По време на ранна бременност матката се разширява и оказва натиск върху пикочния мехур, което може да доведе до по-често уриниране.

7. Промени в настроението

Бременността може да причини промени в настроението и емоционални промени поради хормонални колебания.

8. Положителен тест за бременност

Най-категоричният начин да разберете дали сте бременна е да си направите тест за бременност. Тези тестове откриват наличието на човешки хорионгонадотропин (hCG), хормон, който се произвежда по време на бременност.

Ако изпитвате някой от тези симптоми, важно е да си направите тест за бременност или да се консултирате с вашия лекар, за да потвърдите дали сте бременна или не.

Вижте още

Как да научим английски докато спим

Емил Петров

Как да изчистим мазнините от черния дроб

Емил Петров

Казина и чуждестранни туристи: как да привлечем посетители от други държави

Емил Петров