Горещи теми

Как да ремонтираме малка баня в 5 лесни стъпки

Ако живеете в малко жилище или апартамент с малка баня, знаете, че тези пространства могат да изглеждат още по-малки, когато нямате гардероб или друго място за съхранение. Макар че по-малките пространства може да не са идеални за всеки, те представляват уникални предизвикателства и възможности, които не са толкова лесно достъпни в по-големите жилища. Въпреки това не е задължително ремонтът на малка баня да бъде предизвикателство. Малките пространства са идеални, ако искате да създадете организирани жилищни помещения, без да жертвате стила си. Следвайте тези 5 стъпки, когато ремонтирате малката си баня, и получете пространството, което винаги сте искали – без значение колко тясно е пространството.

Направете план

Преди да започнете да ремонтирате банята си, съставете план и направете дизайн на малка баня, който ви харесва. Това ще ви помогне да останете организирани и в рамките на бюджета, докато работите по ремонта. Изготвянето на план ще ви помогне и да си представите новата баня, която искате да създадете. Попитайте се какво ще направите с онзи шкаф, който пречи, или къде можете да поставите ваната, която е в средата на помещението. Това ще ви помогне и да решите какви елементи може да се наложи да закупите за ремонта. Ако не сте сигурни откъде да започнете, помислете за наемане на професионален реставратор.

Свързани теми:  Руската групировка "Вагнер" спира набирането на затворници

Опознайте добре ограниченията на вашата баня

След това ще искате да знаете ограниченията на вашето малко пространство, за да можете да ги заобиколите. Първо, разгледайте плана на банята си. Какви са размерите? Колко квадратни метра са на разположение? Това ще ви помогне да визуализирате пространството и местата, където можете да поставите новите предмети. Ако имате малка баня, може да помислите за премахване на ваната и инсталиране на душ и стенна тоалетна. Можете също така да смените мивката или тоалетната чиния. Помислете и за други елементи в банята, които можете да промените, например плочките или цвета на боята.

Добавете място за съхранение

Липсата на място за съхранение е едно от най-големите предизвикателства в малките бани. Въпреки че не можете да добавите квадратура, има редица начини да увеличите мястото за съхранение в малка баня. Добавете допълнителна мивка или суета – това е особено удачно за основните бани, тъй като мивката често е централна точка. Ако не искате да премахвате ваната си, помислете за монтиране на мивка на стената. Ако преустройвате мокро помещение или баня за гости, може да помислите за добавяне на стенен шкаф за тоалетна, който съдържа мивка, или рафт за тоалетна, който може да добави допълнително пространство. Мислете и извън рамките на кутията. Например използвайте стар шкаф за лекарства, монтирайте рафт над тоалетната или купете свободностояща мивка.

Свързани теми:  Стилове за баня според предназначението

Вдъхнете нов живот с цветове и осветление

Може да си мислите, че боядисването е всичко, което трябва да направите, за да промените външния вид на банята си, но може да се изненадате от разликата, която новите цветове могат да направят в банята ви. Ако имате съседна стена със спалнята си, можете да боядисате едната или двете стаи в един и същи цвят, за да създадете цялостен вид. Що се отнася до осветлението, помислете как искате да се чувствате в стаята. Искате ли да създадете усещане за спа или искате да придадете яркост на пространството? Какво ще кажете за добавяне на настроение за романтично усещане? Помислете как искате да се чувствате в пространството и след това изберете подходящите осветителни тела.

Когато става въпрос за ремонт на малка баня, всичко е въпрос на детайли. Ако разполагате с малко пространство, ще трябва да обърнете специално внимание на начина, по който използвате пространството. Ако не можете да добавите квадратура, можете обаче да промените начина, по който тя се използва. Като отделите време за изготвяне на план, познавате ограниченията си и вземате разумни решения за това какво да правите с пространството, можете да имате банята, която винаги сте искали, независимо от размера.

Свързани теми:  Музикални инструменти за деца: Ръководство

Вижте още

В „ПИРОГОВ“ СТАРТИРА КАМПАНИЯТА ЗА ДАРЯВАНЕ НА КРЪВ

Ева Гроздева


Защо Нигерия е изправена пред огромна парична криза?

Земетресение в Турция: Броят на жертвите може да се увеличи осем пъти, казва СЗО

Емил Петров