Любопитно

Как да се отървем от мравките в дома си: 15 естествени начина да ги държим настрана

Искате ли да знаете как да се отървете от мравките в дома си?

Мравките са едни от най-разпространените и устойчиви вредители в градината. Тези досадни насекоми не се задоволяват с това да живеят в градините и да развалят хралупи – те обичат да влизат и в домовете! Дори и да нямате сладко, мравките могат да се промъкнат в дома ви и да нанесат хаос. Мравките сдъвкват дърво, хартия и пластмаса, за да проникнат в дома ви. Те също така обичат захарта, така че може да ги откриете да пируват със скрити бонбони или мед. Можете да предотвратите проникването на мравки в дома си, като запечатате малки пукнатини със силиконова замазка. Но какво да правите, ако те вече са намерили пътя си към вътрешността? Ето някои естествени начини да държите мравките далеч от дома си.

Използвайте канела за отблъскване на мравки


Тази пикантна билка има силна миризма, която отблъсква мравките. Поръсете малко канела на местата, където виждате да пълзят мравки. Добре е да използвате канела и за отблъскване на хлебарки и други пълзящи гадинки. Мравките са привлечени от сладки течности, затова дръжте храната в добре затворени съдове. Ако видите мравки в близост до храната си, поставете малко канела на прах в района. Мравките мразят миризмата на канела. Поръсете с канела местата, където се събират мравки. Канелата също така убива мравките, които минават по нея.

Свързани теми:  Дамският стилен аксесоар на фокус: Ето как часовниците могат да разнообразят всеки тоалет

Поставете мрежа под мивката и плотовете си


Ако имате проблем с мравки в кухнята, поставете фина мрежа върху плотовете и под мивката, за да предотвратите проникването им вътре. Мравките могат да се промъкнат през малки пукнатини в дома ви, затова можете да използвате фина мрежа, за да покриете пролуките. Това може да попречи и на други насекоми да влязат вътре.

Поръсете кайенски пипер около местата за влизане


Лютият червен пипер е ефективен естествен репелент, който мравките мразят. Поръсете малко лют червен пипер около местата за влизане. Лютият червен пипер е ефективен и нетоксичен метод да държите мравките навън от дома си. Лютият червен пипер дразни мравките и ги кара да пълзят надалеч. Той действа като ефективен репелент срещу мравките.

Смесете боракс и захар, за да направите задушаваща следа за мравките


Бораксът и захарта са чудесна комбинация. Това може да бъде много ефективен и евтин метод за прогонване на мравките. За да направите тази смес, смесете една супена лъжица боракс с една супена лъжица захар. Смесете двете съставки заедно. Поставете сместа в буркан и го запечатайте. Поставете буркана близо до местата за влизане и мравките ще дойдат при него. След като мравките го изядат, бораксът ще действа като отрова и мравките ще умрат.

Свързани теми:  Стилни и практични подаръци за Коледа: Подаръци, които ще впечатлят всеки мъж

Варенето на вода също е ефективен начин за предпазване от мравки


Това е най-старият и най-евтин начин за прогонване на мравките. Винаги когато видите мравки наблизо, просто кипнете вода на котлона. Към дръжката на тенджерата можете да прикрепите дълга пръчка, за да улесните изливането. Когато водата започне да кипи, мравките ще напуснат района. Изпаренията от врящата вода също ще убият мравките.

Поставете растение, което отблъсква мравките


Някои растения имат миризма, която отблъсква мравките. Растения като лавандула, мента и маточина могат да прогонят мравките. Хората използват тези растения от векове, за да държат мравките надалеч. Ако имате градина, отглеждайте някои от тези растения. Ако не разполагате с градина, можете да си вземете сухи цветя от пазара и да ги държите в контейнер на закрито.

Не оставяйте храна за мравките


Ако искате да държите мравките извън дома си, не трябва да оставяте никаква храна за тях. Можете да съхранявате храната в херметически затворени контейнери и да ги поставите в хладилника. Мравките обичат захар и могат да я усетят отдалеч. Така че, ако оставите купа, пълна със захар, мравките със сигурност ще я намерят.

Свързани теми:  Как да носите дълга пола: 5 съвета за моден стил

Заключение


Мравките мразят силните миризми. Ако искате да държите мравките далеч от дома си, трябва да използвате растения със силна миризма. Мравките обичат захар и сладкиши, затова можете да използвате боракс и захар, за да ги прогоните. Ако в дома ви има мравки, трябва да запечатате пукнатините и да поставите някои растения, които отблъскват мравките. Тези природни методи са много ефективни за недопускане на мравки в дома ви.

Вижте още

Какво е Хотспот?

Емил Петров

Как да отворите бутилка вино без тирбушон

Емил Петров

За колко време се копае един биткойн

Емил Петров