Актуално

Как да се събудим енергични сутрин (5 прости стъпки)

Как да се събудим енергични сутрин

Искате ли да се събуждате енергични сутрин?

Знаете ли, че начинът, по който започвате деня си, може да окаже значително влияние върху останалата му част? Ставането с правилната нагласа и рутина може да ви осигури успех. И то не само в този момент, но и през останалата част от деня. Добрият сън е от съществено значение, за да останете енергични и бодри през светлата част на деня. Но нека си признаем – не всеки се чувства свеж след здрав сън. Необходима е известна практика, за да намерите отново своя ритъм, когато сутрин сте отпаднали. Добрата новина е, че има много начини да възвърнете ритъма си, независимо от това кое време на годината е. Прочетете 5 съвета за това как да се събуждате енергични сутрин всеки ден, без значение кое време на годината е –

Планирайте предварително и превърнете сутрешната си рутина в навик


Не искате да ставате 15 минути преди да се наложи или дори по-рано и да се притеснявате от това. Ключът е да се събуждате във време, което е удобно за вас. Това ще ви позволи да започнете деня си спокойно и да не се натоварвате допълнително. По-вероятно е да спазвате ежедневната си рутина, ако я правите по едно и също време всеки ден. Превърнете сутрешната си рутина в навик, за да се събуждате спокойни, заредени с енергия и готови да приемете предстоящия ден. Помислете за дейностите, които ще ви помогнат да се събуждате с чувство на свежест. Независимо дали става въпрос за слушане на музика, четене или за комбинация от неща, които ви помагат да се чувствате по-енергични.

Свързани теми:  Изискани и уютни: Красиви мебели в модерния интериорен дизайн

Упражнявайте се първо сутрин


Няма по-добър начин да започнете деня си от това да се поизпотите. Упражненията сутрин освобождават серотонин и норепинефрин, които могат да ви помогнат да останете бдителни и съсредоточени през целия ден. Освен това повишава температурата на тялото ви, което спомага за по-добър сън. Не само ще се чувствате по-бодри, но и по-мотивирани да се справяте с ежедневните си задачи. А когато се чувствате уморени следобед, е лесно да попаднете в капана да пропуснете тренировката си. Но ако я направите сутринта, през останалата част от деня ще можете да се отпуснете и да се почувствате горди със себе си, че се придържате към рутинната си програма.

Яжте здравословна закуска


Макар да е вярно, че трябва да закусвате като крал, не е задължително това да е пищно ястие. Трябва ви само нещо леко, което да задвижи метаболизма ви и да ви осигури енергията, от която се нуждаете през деня. Най-добре е да избягвате храни, които ви карат да се чувствате отпаднали, като тежки въглехидрати и пържени храни. Вместо това изберете нещо като омлет със спанак, зърнени храни с плодове или плодов коктейл. Тези храни ще ви помогнат да раздвижите метаболизма си и да предотвратите спада на енергията в средата на деня. Здравословната закуска също така ще ви помогне да издържите до обяд, за да не преяждате на обяд и да не се чувствате отпаднали към 14:00 ч. Освен това тя ще ви помогне да избегнете лоши хранителни навици, като например похапване на сладки храни.

Свързани теми:  МФ зпаочна информационна кампания за еврото

Създайте си сутрешен ритуал


Има доказателства, че сутрешният ви ритуал може да окаже значително влияние върху настроението, енергийните нива и мотивацията ви през останалата част от деня. По същество това, което правите, когато се събудите, определя как ще протече останалата част от деня ви. Изберете няколко ритуала, които ще ви помогнат да се събуждате с повече енергия и ентусиазъм. Дали това ще бъде кратка медитация, четене на няколко страници от любимата ви книга или писане в дневник на благодарността. Опитайте се да поддържате сутрешния си ритуал постоянен, дори и през почивните дни, така че той да се превърне в естествена част от деня ви.

Позволете на дневната светлина да нахлуе в стаята ви


Ставането със слънцето не се отнася само за летните месеци. Дори навън да е студено, все още можете да извлечете полза от събуждането със слънцето. Това ще ви помогне да подобрите настроението, енергийните нива и качеството на съня си. Ставането със слънцето е лесно, ако живеете в част от света, където слънцето изгрява около 6 или 7 часа сутринта през зимните месеци. Просто затворете щорите и завесите си през нощта, за да позволите на слънцето да грее в стаята ви на следващата сутрин. Това ще ви помогне да регулирате циркадния си ритъм и ще ви позволи да се събудите освежени.

Свързани теми:  Ако си българин в Република Македония, всички ще знаят ЕГН-то ти, а също и къде живеят родителите ти

Заключение


Когато става въпрос за събуждане, е важно да намерите рутина, която да работи за вас. Ако се опитвате да се събуждате по един и същи начин всеки ден, е по-вероятно да се наспите по-добре. Но ако в края на всеки ден правите нещо различно, тялото ви няма да знае какво да очаква. Ето защо е важно да намерите рутина, която да ви се струва естествена и към която да можете да се придържате. Независимо дали става въпрос за слушане на музика, четене, медитация или комбинация от различни неща, намерете нещо, което работи за вас. Когато се събуждате с позитивна нагласа, е по-вероятно да започнете деня си с усмивка. Тази положителна енергия ще ви помогне да постигнете целите си, да изпълните ежедневните си задължения и като цяло да имате успешен предстоящ ден.

Вижте още

Изискани и уютни: Красиви мебели в модерния интериорен дизайн

Ева Гроздева

Как да преинсталирате Android на таблет

Как да си направим прост уебсайт за продажби: Стъпка по стъпка за начинаещи