Любопитно

Как да си направим барбарон?

Чудите ли се как да си направите барбарон?

Търсите ли забавен и лесен проект „Направи си сам“, който може да добави нотка елегантност към домашния декор? Пуфовете барбарони са универсални мебели, които могат да служат като подложки за крака, допълнителни места за сядане или дори като стилен акцент в стаята. И най-добрата част? Можете лесно да си направите такъв сами само с няколко прости консумативи и някои основни умения за шиене. В тази статия ще ви преведем през стъпките за създаване на ваш собствен барбарон.

Необходими материали

Преди да започнете, съберете следните материали:

– Два ярда издръжлив плат

-Шевна машина

– Конец в координиращ цвят

– Линийка или измервателна лента

– ножици

– Карфици

– Пълнеж или мъниста от пяна

– По избор: цип или велкро ленти

Стъпка 1: Изрежете тъканта си

Започнете, като разрежете плата на два 22-сантиметрови квадрата. Можете да използвате всякакъв здрав плат по ваш избор, например платно, лен или дори плат за външна употреба за по-голяма издръжливост.

Стъпка 2: Прихванете страните една към друга и ги зашийте.

Свързани теми:  Токсични приятели: Как да ги разпознаете и да се защитите от тях

След това поставете двата квадрата плат един върху друг, с дясната страна навътре. Притиснете страните една към друга, като оставите надбавка от 1/2 см за шев. Зашийте по протежение на прикрепените краища, като оставите едната страна свободна за пълнеж.

Стъпка 3.

За по-голямо удобство можете да добавите цип или велкро към отворената страна, за да улесните пълненето или почистването на пуфа. Просто зашийте ципа или велкрото към отворения край на плата, преди да преминете към следващата стъпка.

Стъпка 4: Пълнене на барбарона

Сега е време да го напълните с пълнеж или топчета от пяна. Използвайте толкова, колкото желаете, в зависимост от това колко твърд искате да бъде барбаронът.

Стъпка 5: Зашиване на последния ръб

След като вашият барбарон е натъпкан до желаното ниво на твърдост, е време да зашиете последния ръб. Закрепете отворения ръб заедно и го зашийте, като използвате 1/2-инчов резерв за шев.

Стъпка 6: Насладете се на новия си пуф барбарон!

Вашият пуф барбарон вече е завършен и готов за употреба. Поставете го във вашата всекидневна, спалня или друга стая, където искате допълнително място за сядане или стилен акцент.

Свързани теми:  Как Google ще отговорят на ChatGPT, след като Alphabet отбеляза огромен спад в печалбите през четвъртото тримесечие

Съвети и трикове за направата на вашия барбарон

-Ако искате по-твърд пуф, използвайте перли от пяна вместо пълнеж.

-За да направите вашия барбарон по-издръжлив, помислете дали да не използвате външна тъкан или издръжлив платнен материал.

-Използвайте координиращ цвят на конеца за безпроблемно покритие.

-Бъдете креативни с формата на барбарона – опитайте да направите правоъгълен или цилиндричен пуф за допълнително разнообразие.

-Не разполагате с шевна машина? Можете да ушиете барбарона на ръка с игла и конец.

Изработването на собствен барбаронов пуф е лесен и забавен проект “Направи си сам”, който може да добави стил и функционалност към домашния ви интериор. С помощта на няколко основни умения за шиене и някои прости материали можете да създадете универсална мебел, идеална за всяка стая в дома ви.

Вижте още

Принтери за етикети – необходимост за всеки бизнес склад

Емил Петров

Как да се свържа с администратора на facebook?

Емил Петров

Xiaomi представи своя първи електромобил

Valeria