Любопитно

Как да си направим фон за снимка: 11 лесни стъпки за създаване на идеален фон

Как да си направим фон за снимка: 11 лесни стъпки за създаване на идеален фон

Искате ли да знаете как да направите фон за снимка?

Създаването на фонове за снимки е чудесен начин да спестите време и пари, когато планирате фотосесия. Те могат да превърнат всяка стая във фантастично студио за минути, което означава, че няма да ви се налага да прекарвате часове или дни в подреждане на реквизит или работа по осветлението, за да създадете перфектната снимка. Ефективният фон за снимки може да придаде на снимките ви професионален вид и да накара обектите ви да изпъкнат без много усилия. Освен това можете да ги използвате отново и отново за бъдещи снимки и за различни теми, така че това ще е все едно да получите две наслагвания на цената на едно! В тази статия ще ви покажем как да си направите фонове за снимки с лекота. Не е необходимо да сте експерт по фотография или блогър, за да го направите – всеки може да създаде страхотни фототапети у дома!

Какво ви е необходимо


На първо място ви трябва дизайн! Фотографският ви фон няма да изглежда страхотно, ако нямате план за него, така че се уверете, че имате предвид дизайн, преди да започнете. Ще ви трябва и фотостудио или стая, в която да няма безпорядък. Искате стая, в която няма да има сенки или други предмети, които биха могли да хвърлят сянка върху фона и да развалят снимката ви. Ролка хартия, ножица, линийка, химикалка и измервателна лента също са полезни, ако правите хартиен фон. Пистолетът за телбод също е удобен, ако използвате хартия. Ако искате да създадете фон за снимки от плат, ще ви трябват също плат и шевна машина. За да добавите рамка около дизайна си, ще ви трябват ножица, ротационна подложка за рязане и дълга линийка. В зависимост от начина, по който планирате да създадете дизайна си, може да ви е необходим и нож за рязане на хартия.

Стъпка 1: Намерете цвят на фона


Първата стъпка при създаването на фона е да решите какъв цвят ще бъде той. Тук има няколко възможности. Можете да изберете цвят, който да съответства на снимките на продуктите ви, като по този начин създадете безпроблемен фон за снимките за промоция на продукти. Като алтернатива можете да изберете цвят, който да съответства на темата на вашия блог или уебсайт. Например, ако имате моден блог, който се фокусира върху пътуванията, можете да изберете фон с пясъчен цвят, който да съответства на пясъка на плажа. Ако имате блог за фитнес, можете да изберете фон със син цвят, който да съответства на океана. След като сте избрали цвета, можете да започнете да създавате фона. Ако правите хартиен фон, можете да изберете цвят на хартията, който да съответства на вашия дизайн. Например, ако правите розов хартиен фон, можете да изберете розов картон или розова конструкторска хартия.

Свързани теми:  Колко трябва да е кислорода в кръвта?

Стъпка 2: Скицирайте дизайна си


След като сте избрали цвета на фона, скицирайте дизайна си. Можете да направите това на лист хартия или на компютър. Искате дизайнът ви да е голям, така че да покрива стената зад него. Размерът ще зависи от това колко голяма ще бъде снимката ви. Можете да скицирате дизайна си във всякаква желана от вас форма. Кръг, квадрат или правоъгълник са често срещани варианти, но можете да проявите творчество и с форма на шестоъгълник или осмоъгълник или да изберете по-абстрактен дизайн. Ако използвате компютър, можете да използвате програма като Adobe Illustrator или Adobe Photoshop, за да скицирате дизайна си. След като имате дизайна, можете да го пренесете върху материала за фон с помощта на молив или химикалка. Това ще ви помогне да запазите дизайна си прав, когато монтирате фона на стената.

Стъпка 3: Намерете подходящия плат


След като скицирате дизайна си, ще трябва да намерите подходящия плат за фона. Повечето платове ще свършат работа за фон, но ще трябва да изберете такъв, който не е прекалено дебел, за да не се скрие дизайнът ви. Също така трябва да изберете плат, който е лесен за рязане и шиене. Тъкани като муселин, платно и лен са чудесен избор. Можете да използвате и винил, който е полезен, ако искате да създадете дизайн с много извивки. Ако изработвате фон за снимки от плат, първо трябва да изгладите тъканите, преди да ги изрежете, за да са хубави и плоски. Също така ще искате да се уверите, че платът не е прекалено дебел, за да не се изкриви снимката ви. Ако използвате хартия, можете да използвате по-дебела хартия, но е препоръчително да използвате нещо по-тънко, например постерна дъска.

Свързани теми:  Най-честите причини за замърсяване на дюзите на дизелов автомобил

Стъпка 4: Изрежете и ушийте плата


След като сте избрали плата и сте го изрязали по размера на вашия дизайн, е време да го зашиете. Можете да използвате шевна машина, за да ускорите този процес, но можете и да ушиете плата на ръка. Ако използвате шевна машина, настройте я на средна и ниска скорост и използвайте зигзагообразен бод. При ръчно шиене използвайте обратен бод, за да закрепите шевовете. След като сте ушили плата и сте изрязали дизайна, е време да монтирате фона. Можете да използвате пистолет за телбод, за да монтирате хартиен фон, и дълга линийка, за да създадете рамка на фона от плат.

Стъпка 5: Направете временна рамка


Независимо дали правите хартиен или текстилен фон, ще трябва да го монтирате към временна рамка. Можете да направите рамка от дърво, MDF или PVC плоскост. Можете да използвате трион или машина за рязане, за да създадете дървото или МДФ, и бормашина, за да направите отвор в горната част на PVC плоскостта. Размерите на рамката ще зависят от размерите на вашия проект и от размера на стената ви. За хартиен фон можете да залепите хартията към рамката с помощта на двойнозалепващо тиксо. За текстилен фон можете да използвате пистолет за телбод, за да закрепите плата към рамката.

Стъпка 6: Монтирайте окончателната рамка


След като сте готови с рамката, е време да я монтирате на стената. Можете да монтирате рамката с помощта на стенни анкери и винтове или да използвате лепенка и щипки, за да създадете перфектната фотостена. Стенните анкери и винтовете са подходящи за гипсокартон и бетонни стени, докато прилепващата лента и щифтовете са подходящи за дървени стени.

Свързани теми:  До колко години една жена може да забременее

Стъпка 7: Добавяне на фонова хартия


Ако правите хартиен фон, е време да добавите хартията към рамката, след като я монтирате към стената. Ако правите фон от плат, можете да пропуснете тази стъпка и да преминете направо към добавянето на плата. Преди да добавите хартията или плата, ще трябва да създадете рамка, която да рамкира изображението ви. Можете да направите това, като използвате ротационна подложка за рязане, дълга линийка и нож за рязане на хартия. Ако използвате плат, можете да го прегънете в краищата.

Стъпка 8: Осветете фона си


Ако правите хартиен фон, можете да пропуснете тази стъпка. Ако правите фон от плат, ще трябва да добавите няколко светлини към рамката си. Можете да използвате флуоресцентни лампи, светодиодни лампи или лентови лампи. Ако използвате флуоресцентни лампи, ще трябва да ги залепите към рамката, така че да са близо до плата. Ако използвате лентови светлини, можете да ги монтирате на гърба на рамката. Ако използвате LED светлини, можете да ги монтирате на рамката или да използвате разсейвател за омекотяване на светлината.

Съвет


Ако искате да получите безшевен фон, ще трябва да осветите фона си отгоре и отстрани. Така фонът ви ще изглежда така, сякаш се простира до краищата на рамката, без тъмни петна в средата. Ако имате тъмни петна във фона, можете да ги редактирате в последващата обработка, като използвате инструмента за клониране на печат и ги изтриете. Ако имате тъмни петна на фона и не искате да ги редактирате, можете да използвате светкавица, за да ги осветите и да ги направите по-ярки. И ето го! С няколко прости стъпки можете да създадете перфектния фон за следващата си фотосесия. Независимо дали използвате хартия или плат, можете да превърнете всяка стая във фантастично студио за минути, което означава, че няма да ви се налага да прекарвате часове или дни в подреждане на реквизит или работа по осветлението, за да създадете перфектната снимка.

Вижте още

Кои имена празнуват имен ден на Цветница?

Емил Петров

Видове мебели и как да изберем мебели за къща

Емил Петров

Колко зъба има човек?

Емил Петров