Любопитно

Как да си направим хвърчило?

Чудите ли се как да си направите хвърчило?

Как да направите хвърчило – изчерпателно ръководство за изработване на собствено хвърчило

Търсите забавен и креативен начин да прекарате уикенда си? Защо не направите свое собствено хвърчило! Създаването на хвърчила е проста, но вълнуваща дейност, на която могат да се насладят хора от всички възрасти. В това ръководство ще ви покажем стъпка по стъпка как да направите хвърчило от нулата, като използвате лесни за намиране материали.

Материали:

-Два дървени дюбела (единият трябва да е по-дълъг от другия)

– низ

– ножици

– Лента

– лепило

– Пластмасов лист

– Ленти или лентички (по избор)

Стъпка 1: Създаване на рамката Първо вземете по-дългия дървен дюбел и маркирайте центъра му. След това вземете по-късия дюбел и го прикрепете към по-дългия в централната точка с помощта на връв. Това ще създаде рамката във формата на кръст за вашето хвърчило.

Стъпка 2: Прикрепване на платното След това вземете пластмасовия лист и го изрежете във форма на диамант, като се уверите, че е малко по-голям от вашата рамка. След това прикрепете пластмасовия лист към рамката с помощта на лента. Уверете се, че найлоновият лист е опънат, но не прекалено стегнат, за да сте сигурни, че ще улови вятъра.

Свързани теми:  Колко време да се приема магнезий?

Стъпка 3: Добавяне на опашката Ако искате да добавите панделки или ленти към вашето хвърчило, сега е моментът да го направите. Прикрепете ги към дъното на хвърчилото с помощта на лента или лепило. Това ще помогне за стабилизирането на хвърчилото и ще го поддържа изправен.

Стъпка 4: Добавяне на юзда За да сте сигурни, че вашето хвърчило лети правилно, трябва да прикрепите юзда. Вземете парче връв и го завържете за двата края на по-късия дървен дюбел, като се уверите, че е опънат. След това завържете друго парче връв към централната точка, където се срещат двата дървени дюбела. Това ще бъде юздата, която ще използвате, за да контролирате вашето хвърчило.

Стъпка 5: Тестване на вашето хвърчило След като изпълните всички стъпки по-горе, е време да тествате вашето хвърчило. Намерете открито пространство със силен вятър и дръжте хвърчилото си за юздата. Бавно пуснете връвта и гледайте как вашето хвърчило се издига в небето!

Създаването на хвърчило е забавна и възнаграждаваща дейност, която може да се хареса на всеки. Като следвате тези прости стъпки, можете да създадете свое собствено хвърчило и да се насладите на тръпката да го гледате да се рее в небето. Така че защо не съберете приятелите и семейството си и не прекарате един ден? Честито правене на хвърчила!

Свързани теми:  Трансформиране на уреди с транспортни дефекти в изкуство

Вижте още

Как да се изчистим от магия

Емил Петров

Защо България се включва в първата световна война

Емил Петров

Samsung пусна One UI 6.0 актуализация

Valeria