Актуално

Как да слушате музика в Bluetooth слушалката: 6 различни начина за свързване

да слушате музика в Bluetooth слушалката

Знаете ли как да слушате музика в Bluetooth слушалката?

Технологията Bluetooth не служи само за свързване на телефона с автомобила или компютъра. Тя може да се използва и за свързване на музикални устройства като слушалки, високоговорители и наушници, за да можете да слушате музика от външен източник. В наши дни почти всяко Bluetooth устройство има възможност за сдвояване с друго устройство, поддържащо Bluetooth. Но тази съвместимост стига само дотам. Процесът на сдвояване на две различни устройства е малко по-различен за всяко от тях, в зависимост от функциите, които предлагат. Има няколко начина, по които можете да използвате Bluetooth слушалки с музикални файлове на компютъра или таблета си: Прочетете, за да разберете как.

Bluetooth устройства и музика


Най-лесният начин да възпроизвеждате музика от Bluetooth устройствата си е да ги свържете към устройството, от което възпроизвеждате музиката. Ако стриймвате музика от услуга, като например Spotify или Google Play Music, процесът е прост: трябва само да сдвоите устройството с Bluetooth високоговорителите си. Ако прехвърляте музика от компютъра си, трябва да се уверите, че и двете устройства поддържат Bluetooth аудио профил, обикновено Bluetooth версия 4.0 и по-висока. Ако и двете устройства поддържат този стандарт, свързването им е толкова лесно, колкото и сдвояването им. Ще трябва да се уверите, че Bluetooth аудио устройството и компютърът или смартфонът са включени и откриваеми, както и че сдвоявате устройствата с един и същ ключ. Не забравяйте да проверите дали компютърът ви има Bluetooth възможности. Ако не, можете да използвате външен Bluetooth донгъл.

Свързани теми:  БУРГАС ОТКРИ НАЙ-МОДЕРНАТА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА БИОРАЗГРАДИМИ ОТПАДЪЦИ

Свързване на Bluetooth устройства за възпроизвеждане на музика


Първото нещо, което трябва да направите, е да сдвоите устройствата си едно с друго. За да направите това, първо включете Bluetooth музикалното си устройство. Сега, на вашето устройство с Bluetooth, отидете в Настройки, изберете Bluetooth и включете функцията Bluetooth. Изчакайте няколко секунди и потърсете устройството, което искате да свържете, например високоговорителя си. Докоснете го, за да го изберете, и въведете ключа за достъп, ако бъдете подканени. Накрая се върнете в менюто Bluetooth на устройството си и изберете устройството, което искате да свържете, за да предавате музика, например тонколоната си.

Свързване на Bluetooth слушалки към компютър с Windows 10


Ако искате да слушате музика от вашия лаптоп или компютър чрез Bluetooth слушалки, трябва да сдвоите двете устройства. Съществуват обаче някои ограничения за това кои Bluetooth слушалки могат да се използват за тази цел. Уверете се, че слушалките ви са съвместими с компютър с Windows 10, за да можете да ги свържете с компютъра си. След като това е направено, отидете в Sounds (Звуци) в настройките на Windows 10, изберете Playback (Възпроизвеждане) и изберете Bluetooth слушалките, които искате да използвате. От този момент нататък всеки път, когато възпроизвеждате музика от компютъра си, слушалките ще се използват за възпроизвеждане на звука.

Свързани теми:  Ръководство за закупуване на спално бельо

Свързване на Bluetooth високоговорител към компютър с Windows 10


За да слушате музика на компютъра си чрез Bluetooth високоговорител, първо трябва да свържете двете устройства заедно. Можете да направите това по два начина. Можете да използвате високоговорителя, за да свържете компютъра си директно чрез Bluetooth, или можете да свържете компютъра си с високоговорителя чрез AUX кабел. Ако изберете да свържете двете устройства директно, трябва да се уверите, че Bluetooth тонколоната ви поддържа Bluetooth профилите A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) и AVRCP (Audio/Video Remote Control Profile).

Как да свържете Bluetooth високоговорител с таблет с Windows 10


Ако искате да свържете Bluetooth високоговорител към таблет с Windows 10, първо включете Bluetooth високоговорителя. Сега отидете в Settings (Настройки), изберете Bluetooth и включете функцията Bluetooth. Изчакайте няколко секунди и потърсете устройството, което искате да свържете, например тонколоната. Докоснете го, за да го изберете, и въведете ключа за достъп, ако бъдете подканени. Накрая се върнете в менюто Bluetooth на устройството си и изберете устройството, което искате да свържете, за да стриймвате музика.

Bluetooth слушалки с високоговорители


Ако искате да свържете чифт Bluetooth слушалки с чифт Bluetooth високоговорители, първата ви стъпка е да сдвоите двете устройства. Сега включете слушалките към високоговорителите чрез кабела AUX. Високоговорителите ще се покажат като свързани в менюто Bluetooth на вашето устройство. От този момент нататък всеки път, когато пускате музика от устройството си, високоговорителите ще бъдат използвани за възпроизвеждане на звука.

Свързани теми:  Как се прави скрийншот на лаптоп?

Заключение


Технологията Bluetooth не е само за свързване на телефона с автомобила или компютъра ви. Тя може да се използва и за свързване на музикални устройства като слушалки, високоговорители и наушници, за да можете да слушате музика от външен източник. Можете да използвате един от тези 6 различни начина за свързване на Bluetooth слушалки с високоговорители или с компютър или смартфон, за да можете да слушате музика. Просто се уверете, че и двете устройства са съвместими със стандарта за аудио Bluetooth.

Вижте още

МФ зпаочна информационна кампания за еврото

Valeria

Как да си изтрия профила във фейсбук

Как да плащам с телефона си?

Valeria