Здраве и красота

Как косата ни да порасне за една седмица

Как косата ни да порасне за една седмица

Искате ли да разберете как косата ни да порасне за една седмица?


Ако вече не се чувствате комфортно с новата си прическа и копнеете да имате дълга коса за една седмица, трябва преди всичко едно: търпение! Майсторът фризьор Свен Хенчел знае кои трикове могат да бъдат използвани за стимулиране на растежа на косата.
Нашата коса расте около 0,3 до 0,4 милиметра на ден (1 до 1,5 сантиметра на месец) и то не по едно и също време. Около 15 процента от главата ни на коса е във фаза на покой, докато останалите косми растат в постоянно цикличен процес.
И тук възниква въпросът: дали този растеж на косата ще се ускори или не? По принцип растежът на косата ни е генетично обусловен. Има обаче няколко начина, по които можем да въздействаме върху тялото си или върху корените на косата по такъв начин, че да гарантираме, че косата непрекъснато се удължава.
Ако тялото и душата не са в хармония, това ни разболява и може също да има отрицателен ефект върху растежа на косата. Отделяне на време и отдаване на малко почивка, спортуване или разходка, презареждане на батериите и силата – всичко това е от съществено значение.

Свързани теми:  Доказана полза за здравето от Кето диетата: Лечение на епилепсия при деца

Алкохолът в излишък е не само вреден за мозъчните ни клетки, но и забавя метаболизма и по този начин ограничава доставката на храна към корените на косата. Постигането на достатъчно сън също е важно. Тук може да бъде поне седем часа на нощ.
Доброто кръвообращение в скалпа е от съществено значение, тъй като стимулира космените фоликули, в които се образуват корените на косата. Можете да постигнете това с една до две минути енергично четкане всеки ден и интензивен масаж на скалпа. Тук се препоръчва тоник за скалпа, който съдържа кофеин, биотин и мента. Тези вещества действат особено добре.

Подхранващи маски и шампоани с алое вера и богато арганово масло подхранват структурата на косата и противодействат на сечещите се краища .
Домашните лекарства включват масажи на главата и процедури за коса със зехтин и рициново масло, както и коприва, която допълнително изгражда косата.
Това да най-важните неща, които ако спазвате редовно ще забележите видими резултати и за една седмица.

Вижте още

Доказана полза за здравето от Кето диетата: Лечение на епилепсия при деца

Ева Гроздева

Хранителни добавки: ползи, рискове и избор на правилните продукти

Емил Петров

Начини за предотвратяване на косопада: 12 доказани съвета за спиране на опадането на косата