Любопитно

Как се играе домино

Как се играе домино

Любопитно ли ви е как се играе домино?


Домино е игра за малки и големи. Ако не знаете как се играе домино, ще го научите много бързо. В тази статия ще обясним правилата по лесен и разбираем начин.
В зависимост от това колко играчи играят в Domino, се разпределят различен брой игрални фигури. Останалите плочки се оставят настрана.
Ако двама играчи играят заедно, всеки получава по седем плочки.
Ако има трима играчи, всеки играч получава седем плочки.
Ако четирима играчи играят заедно, всеки играч получава само шест плочки.


Как се играе домино:


В доминото един плочка се поставя последователно до друг. Номерата на съседните страни винаги трябва да са еднакви. Можете да създадете нови пътеки, като го поставите отстрани на друг плочка. След това можете да продължите да нареждате това.
В началото на играта произволно се изтегля плочка и се поставя с лицето нагоре в средата. Сега играчите се опитват един след друг да поставят плочките си. Ако някой не може да изиграе своя ред, той трябва да изтегли от запаса, докато не изтегли съответстваща фигура. След това се създава пътечка или просто поставя плочката си до предходната .
Във всеки ход играчът трябва да постави плочка . Спирането не е разрешено .
Доминото винаги трябва да се поставя директно до друго. Не е позволено просто да поставяте плочките си навсякъде на игралното поле.
Можете да поставяте само плочки, които имат същия номер като съседната плочка.
Печели първият играч, който постави всичките си плочки на игралното поле. Този играч получава 5 плюс точки.
В края на играта играчите, които все още имат домино в ръка, получават наказателни точки. Белите точки на плочките им се броят като минус точки.
Домино се игре в продължение на няколко кръга. Който има най-малко отрицателни точки в края, печели. Това е . Лесно и интересно . Купете си едно домино и играйте . Приятно забавление.

Свързани теми:  Принтери за етикети - необходимост за всеки бизнес склад

Вижте още

Принтери за етикети – необходимост за всеки бизнес склад

Емил Петров

Как да разбера дали имам спукано ребро?

Емил Петров

Как да си направя алкална вода у дома?

Емил Петров