Здраве и красота

Как се прави кок с гъба: Най-лесната и бърза прическа

Как се прави кок с гъба

Знаете ли как се прави кок с гъба?

Има нещо толкова ласкателно в прическите, че за миг изглеждате по-зрели и професионални. Ако имате дълга коса и трудно намирате време или енергия да миете, сушите и оформяте кичурите си всеки ден, опитайте с кок от гъба. Това е идеалният начин да държите дългата коса далеч от лицето си, като същевременно я поддържате в спретнат вид. Всички знаем колко добри са кокчетата за прикриване на мазните корени на косата от третия ден, но този е специален, защото не изисква никакво време за подготовка и използва само по един кичур коса. Независимо дали имате тънка или гъста коса, този бърз урок ще ви бъде полезен, когато искате да изглеждате полирано с минимални усилия.

Най-лесният начин да направите кок с гъба


Първото нещо, от което се нуждаете, е гъба. Можете да използвате всяка домакинска гъба, но най-добре е да използвате такава, която е малко по-сурова за косата ви. Най-добрите гъби за използване са тези, които са изработени от синтетични влакна, така че избягвайте да използвате тази, с която миете чиниите си. Уверете се, че тя е дълга колкото дланта ви или малко по-голяма. По-меките гъби са твърде тесни и може да не работят толкова добре. След това ще искате да нанесете сгъстяващ спрей. Това ще помогне на косата ви да остане на мястото си, докато я усуквате на кок. Можете да използвате и лак за коса, но той ще направи кока по-твърд и по-малко естествен. Ако искате да държите косата си далеч от лицето, вържете я или я вържете назад. Ако имате дълга коса, небрежният кок може да отвлича вниманието ви.

Свързани теми:  Как да пиете кафето си, за да бъде полезно

Как да си направите кок с помощта на гъба


Първо, вземете част от косата си и направете ниска конска опашка. Ако имате гъста коса, направете опашката по-близо до тила; ако имате тънка коса, направете я по-близо до скалпа. След това усучете конската опашка няколко пъти около гъбата. Увийте косата около гъбата във формата на осмица, като я усуквате встрани от лицето си. Когато правите кок, винаги трябва да го усуквате встрани от лицето си. Продължавайте да усуквате, докато стигнете до края на конската опашка. Сега издърпайте гъбата от косата и я завържете на кок с близката лента за коса. Можете да направите кок толкова хлабав или стегнат, колкото искате, като придърпате малко по-здраво връзката за коса. Можете също така да добавите няколко фиби или дръжки за коса, за да задържите кока на мястото му. Уверете се, че сте поставили връзката за коса от външната страна на кока, за да не се вижда, ако сте с вдигната коса.

Съвети за бързо и лесно приготвяне на кок с гъба


Ако искате да загладите косата си, преди да направите кок, опитайте да сложите малко помада в ръцете си и да я прокарате през косата си с длани. Ако имате гъста коса, използвайте по-малко помада, отколкото ако сте с тънка коса. След това използвайте гребен, за да направите странична част и да повдигнете косата от другата страна на главата. Това ще помогне на косата ви да остане на мястото си, докато правите кок. Ако имате дълга коса, можете да я усучете на кок и да я закрепите с връзка за коса. Ако имате гъста коса, използвайте по-тънка от обикновената връзка за коса, за да не се вижда. Ако имате тънка коса, използвайте обикновена връзка за коса. Можете също така да опитате да направите нисък кок и да приберете краищата на косата си в кока.

Свързани теми:  Как косата ни да порасне за една седмица

Вариации на тема кок с гъби


Можете да си играете с формата, размера и текстурата на кока за различни визии. Ако искате по-кръгъл кок, направете конската опашка по-свободна; за по-плосък кок направете конската опашка по-стегната. Можете също така да направите кока по-голям или по-малък, като увиете повече или по-малко коса около гъбата. Можете също така да опитате да придадете текстура на кока с гъба с малко сух шампоан или текстуриращ спрей. Друг вариант е да направите страничен кок. За целта направете конска опашка от едната страна на главата си, усучете косата около гъбата и я закрепете с помощта на лента за коса. След това прехвърлете опашката от другата страна на главата и я увийте около опашката, за да я закрепите.

Заключение


Булоните са класическа прическа, която всяка жена трябва да знае как да прави. Те са идеалният начин за укротяване на дългата коса и могат да се носят както на работа, така и при излизане. Ако имате дълга коса, вероятно сте се борили как да я направите да изглежда прибрана. Най-добрият начин да направите дългата коса да изглежда по-подредена е да изпробвате кок. Можете да направите кок с помощта на връзка за коса, ластик за коса, ластик за коса или дори ластик за коса. Съществуват и много други видове кокове, които можете да изпробвате.

Свързани теми:  Детокс след празниците

Вижте още

Направи си сам омбре коса! Най-добрите съвети за създаване на собствена версия на тази тенденция

Как да използвате балсама за устата: Какво трябва да знаете

Изследване на нишова парфюмерия за мъже Откриване на скрити скъпоценни камъни в колекциите парфюми

Емил Петров