Свят

Най-лесният начин за получаване на виза за САЩ

Най-лесният начин за получаване на виза за САЩ

Интересувате ли се кой е най-лесният начин за получаване на виза за САЩ?

Ако четете това, вероятно искате да отидете в САЩ. И ние го разбираме – не много други страни предлагат същата комбинация от живописна природа, градска култура и възможности за приключения на открито, както Америка. Има само една уловка: освен ако нямате родител или баба и дядо, които могат да ви спонсорират за “виза за близък член на семейството”, или ако не отговаряте на друг набор от много специфични критерии, за негражданите може да се окаже почти невъзможно да получат виза, която да им позволи да живеят и работят в САЩ дългосрочно. За щастие, има и друг начин. Визата ESTA е разработена специално за туристи, които искат да прекарат не повече от 90 дни в САЩ по време на едногодишния си престой. Ако отговаряте на тези критерии и сте готови да резервирате полета си – четете нататък!

Заключението: Как да получите виза ESTA в 3 лесни стъпки


Ако сте готови да отидете в САЩ, ето 3-те лесни стъпки, които трябва да предприемете, за да получите виза ESTA. – Направете си застраховка за пътуване – тъй като никой не може да предвиди бъдещето, важно е да сте подготвени за всичко. Уверете се, че имате достатъчна застраховка за пътуване, за да покриете всички медицински разходи, които може да възникнат, докато сте в Щатите. Бъдете наясно с риска от горски пожари – заслужава да се отбележи, че в момента някои части на Калифорния са опустошени от горски пожари, така че не забравяйте да проверите качеството на въздуха във вашата дестинация, преди да пътувате. – Прегледайте визовите изисквания – всяка държава има различни визови изисквания, така че се уверете, че знаете какво ви е необходимо, преди да се опитате да кандидатствате. Ако сте от държава, която не изисква виза, трябва да кандидатствате за ESTA. – Кандидатстване за виза – след като сте проверили дали отговаряте на изискванията за виза ESTA и сте подготвили застраховка и документи за пътуване, можете да кандидатствате за виза.

Свързани теми:  Италия ще субсидира с 1 млрд. евро семействата с нисък доход, за да купуват италиански електромобили

Стъпка 1: Какво трябва да знаете, преди да кандидатствате


Можете да получите виза ESTA независимо от вашата възраст, здравословно състояние или икономическо положение. Въпреки че можете да кандидатствате за виза до 90 дни преди датата, на която искате да пътувате, визата трябва да бъде издадена преди пътуването. Можете да кандидатствате за виза ESTA до 60 дни преди датата на пътуването си. Визата ESTA е валидна за една година, след което можете да кандидатствате за нова виза. Ако искате да останете в САЩ по-дълго, трябва да кандидатствате за друг вид виза поне 90 дни преди датата, на която искате да пътувате.

Стъпка 2: Как всъщност да кандидатствате за виза ESTA


Първото нещо, което трябва да направите, е да намерите формуляра за кандидатстване на уебсайта на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ. Можете да кандидатствате за виза сами, но трябва внимателно да прочетете инструкциите и изискванията във формуляра за кандидатстване. След това трябва да се уверите, че разполагате с всички необходими документи. Формулярът за кандидатстване и необходимите документи трябва да бъдат подадени по електронен път. Когато кандидатствате за виза ESTA, ще трябва да заплатите такса от 0 USD. След като подадете заявлението си, ще получите известие за одобрение. Имате 90 дни от датата, на която сте подали заявлението за виза, за да влезете в САЩ. След като получите известието за одобрение, е важно да подадете заявление за пътна застраховка и да резервирате полета си до Щатите възможно най-скоро.

Свързани теми:  Коледа във Виена: Най-атрактивните коледни базари

Стъпка 3: След като получите визата си


Когато пристигнете в Съединените щати, ще трябва да отидете на входното пристанище и да декларирате, че сте тук с туристическа виза. Ако сте избрани за вторична проверка, може да ви бъде поискано да предоставите допълнителна информация или документи. Ако сте спазили инструкциите и сте изпълнили изискванията, ще ви бъде издадена виза и ще ви бъде разрешено да влезете в Съединените щати. Вашата виза ESTA е валидна за срок от една година от датата, на която сте получили визата. През това време можете да посещавате Съединените щати за не повече от 90 дни. Ако искате да останете по-дълго, трябва да кандидатствате за друг вид виза поне 90 дни преди датата, на която искате да пътувате.

Все още ли трябва да пътувате до САЩ?


Ако се притеснявате, че сте твърде болни, за да пътувате, или че нямате пари, не се притеснявайте. Ако отговаряте на горните критерии, има няколко организации, които могат да ви помогнат да си резервирате билет до Щатите. Лекари без граници или Международният спасителен комитет предлагат безплатни или на по-ниски цени здравни грижи за бежанци и други нуждаещи се. А организации като “Доброволци без граници” могат да ви помогнат да намерите дългосрочен стаж в медицинско заведение, училище или друга организация, където можете да придобиете умения и опит, докато помагате на другите. Ако все още имате нужда от убеждаване, че трябва да пътувате до САЩ, ето няколко причини, поради които трябва да резервирате билета си сега: – Времето ще става все по-топло, което го прави идеалното време да отидете на плаж или да се разхождате в планината. – Сезонът на бейзбола ще бъде в разгара си, което е идеалното време за пътуване, за да отидете на мач и да изпитате невероятната енергия и вълнение от националния спорт на Америка. – Хелоуин е точно зад ъгъла, което е идеалното време да посетите Щатите и да преживеете страховитите, ужасяващи и забавни празници, които са уникални за Щатите.

Свързани теми:  Meta вече спира дистанционните наемания на работа след масови съкращения

Финални думи


Ако сте готови да опознаете света, САЩ са чудесно място за начало. А най-хубавото е, че не се нуждаете от виза, ако искате да посетите страната само за 90 дни. Ако искате да пътувате до САЩ, можете да получите виза ESTA и да се насладите на почивка, културен обмен или възможност да подобрите уменията си по английски език. Ако Америка е в списъка ви с места, които бихте искали да посетите, сега е идеалният момент да започнете да планирате. Независимо дали отивате за Хелоуин, или заради топлото време, няма по-добро време за посещение на САЩ от сега.

Вижте още

Xiaomi представи своя първи електромобил

Valeria

Италия ще субсидира с 1 млрд. евро семействата с нисък доход, за да купуват италиански електромобили

Valeria

Microsoft ще съкращава служители

Ева Гроздева