Здраве и красота

Направи си сам омбре коса! Най-добрите съвети за създаване на собствена версия на тази тенденция

Направи си сам омбре коса

Искате да си направите сами омбре коса?

Омбре прическата съществува от известно време, но все още е актуална. Този път тенденцията придоби нов смисъл: вместо просто да избелва малко по-тъмни и по-светли кичури коса, домашните прически “Направи си сам” насърчават жените навсякъде по света да експериментират, като създадат своя собствена версия на този стил. Ако обичате дръзкото излъчване, което идва със синьо-черните кичури, но не сте готови да се ангажирате с трайно боядисване, има лесно решение: омбре коса! Тази страхотна техника “Направи си сам” използва белина, полутрайна боя с червен оттенък и лилав балсам, за да създаде временна визия, която е идеална за летни фестивали, плажни партита или дори просто за вечер в града. Прочетете за най-добрите съвети и трикове за създаване на собствена омбре коса…

Какво е толкова страхотно в тенденцията за омбре коса?


Омбре косата съществува от години, но напоследък тази тенденция получи нов облик. Докато при истинското омбре се използват два цвята, които преливат от по-тъмен към по-светъл, при обновената версия се използва само един цвят, който прелива от по-тъмен към по-светъл и обратно. Визията е смела и модерна, а освен това е и чудесен начин да носите удължения за коса, без никой да забележи! Ако имате гъста и тъмна коса, омбрето е чудесен начин да я изсветлите и да я направите по-поносима. Ако сте брюнетка и винаги тайно сте искали да станете блондинка, омбрето е чудесен начин да потопите пръсти във водата. Ако пък сте блондинка и винаги тайно сте искали да бъдете брюнетка, омбрето е чудесен начин да се върнете назад и да продължите напред.

Свързани теми:  Успокояване на възпалено гърло и кашлица: ефективни стратегии за облекчение

Най-добрите инструменти за омбре “Направи си сам


Избелваща боя – За да бъде косата ви възможно най-светла, ще ви е необходима избелваща боя с висока степен на изсветляване. Тъй като ще действа по-кратко време от обикновеното избелване, не забравяйте да следвате докрай инструкциите на опаковката, за да не прекалите случайно. Червена боя – Можете да купите червена боя от всеки магазин за техника или занаятчийски магазин и да я смесите с вода, за да създадете перфектния розово-червен оттенък за вашето омбре. Или можете да използвате течна червена боя за коса. Ако разполагате с ограничен бюджет, препоръчваме ви да опитате боята за коса EverPure на L’Oréal Paris в най-тъмнокафяво. Лилав балсам – Можете да си купите лилав балсам за коса от всеки магазин за козметика или да си направите лилав балсам “Направи си сам” у дома, като смесите една част балсам с една част хранителен оцветител.

Как да изсветлим косата си с белина


Ако се опитвате да направите пълно омбре само с боя, вероятно ще получите цвят, който е твърде фин, за да го забележите. За да изсветлите косата си с белина, ще ви е необходимо доста време и търпение. За да постигнете най-добри резултати, трябва също така да се уверите, че използвате правилните продукти и имате под ръка подходящите инструменти. Най-добре е да започнете с току-що измита и напълно подсушена коса. Използвайки комбинация от тонер, проявител и висококачествено избелващо средство, можете да изсветлите косата си до светло или средно русо само за 30 минути. За съжаление този метод няма да работи, ако искате косата ви да е още по-светла. Ако искате да получите повече от средно русо, ще трябва да повторите процеса. Ако искате да запазите косата си здрава, препоръчваме ви да избягвате този метод на всяка цена!

Свързани теми:  Как да постигнете професионален грим: Ръководство за начинаещи

Как да си направим омбре с червена боя


След като боядисате косата си с червена боя, използвайте сешоар, за да изсушите боята и да създадете ефекта омбре. За да се запази дълготрайно, нанесете спрей за топлинна защита и използвайте преса за изправяне на коса на средна температура. Можете също така да фиксирате боята, като я напръскате с лак за коса. Ако искате по-незабележим ефект, опитайте да смесите червената боя с боя за коса. Това ще придаде червен оттенък на косата ви, без да я превръща в пълно омбре.

Как да използвате лилав балсам за изкуствено омбре


Ако искате омбрето ви да е възможно най-ярко, използвайте лилавия балсам. Ако обаче искате по-нежно омбре, опитайте да смесите балсама с боя за коса, за да създадете оттенък. Ако имате тъмна коса, препоръчваме ви да използвате балсама самостоятелно. Ако косата ви е по-светла, можете да добавите боя за коса към балсама, за да придадете повече цвят.

Ползите от използването на сух шампоан и сух балсам


Повечето жени използват сух шампоан, за да удължат прическата си между измиванията. Можете обаче да го използвате и за създаване на омбре ефект върху собствената си коса. Това ще придаде на косата ви по-тъмен вид в началото, но ще видите как по-светлият цвят ще се прояви след няколко измивания. Просто нанесете сухия шампоан в корените и го разнесете с четка. Можете също така да опитате да нанесете сух балсам върху корените си за същия ефект. За разлика от изсветляването или боядисването на корените, този метод няма да увреди косата ви. Всъщност тези два продукта са чудесни за поддържане на косата ви здрава.

Свързани теми:  Хранителни добавки: ползи, рискове и избор на правилните продукти

В крайна сметка


Ако харесвате външния вид на омбре косата, но се страхувате да се отдадете на пълен преход, опитайте този лесен метод “Направи си сам”. Само с няколко консуматива и прости техники можете да създадете смел и красив омбре вид, който ще се запази толкова дълго, колкото искате.

Вижте още

Успокояване на възпалено гърло и кашлица: ефективни стратегии за облекчение

Емил Петров

Кой пулс е нормален?

Обувки в светли цветове – как да ги стилизираме за различни поводи? С какво си подхождат?

Емил Петров